Taika Waititi voor 'Akira'?

Gaat het dan toch gebeuren???

Volgens Deadline is Taika Waititi, de regisseur van het binnenkort te verschijnen Thor: Ragnarok, in gesprek om de regie op zich te nemen van Akira.

Akira wordt een live-action verfilming van de bekende manga van Katsuhiro Otomo. Deze manga-reeks bestaat uit zes delen en de film zou opgesplitst worden in twee delen. De films behandelen allebei drie delen uit de manga-reeks. Uiteraard verscheen in 1988 ook de Japanse anime, geregisseerd door dezelfde Otomo.

In Akira gaan we (opnieuw) kennismaken Kaneda, de leider van een motorbende, wiens beste vriend Tetsuo betrokken raakt bij een geheim militair project. Tetsuo wordt tegengewerkt door drie kind gebleven kleine volwassenen met paranormale gaven. Ook Tetsuo ontwikkelt deze gaven, maar verliest gaandeweg de controle over dit proces. Kaneda probeert zijn vriend te helpen, maar Tetsuo is niet meer de jongen die hij was.

In het verleden werden al vele regisseurs, waaronder George Miller en Christopher Nolan, aan de film gekoppeld. Het blijft dus voorlopig nog even; eerst zien dan geloven!



NieuwsFilm

meest populair