POLL: Gaan de nieuwe 'Avatar'-films floppen of knallen?

De vervolgfilms verschijnen in 2020, 2021, 2024 en 2025.

In 2009 presenteerde James Cameron de sci-fi fantasyfilm Avatar. De film wist bijna $3 miljard op te halen aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Morgen gaan eindelijk de camera's draaien en eind 2020 moet het eerste vervolg op het witte doek verschijnen. Met deze POLL twee vragen over "het succes" van de grootse plannen.

Een van de belangrijkste succesfactoren van de eerste Avatar was de grootschalige introductie van 3D - en de bijhorende 3D-bril. Aangezien 3D in populairiteit is afgenomen, zal dit voor Avatar 2 niet het voornaamste verkoopargument kunnen zijn, tenzij Cameron en zijn team daadwerkelijk brilloos 3D of een andere baanbrekende bioscoopervaring kunnen introduceren. De eerste vraag!


Wat betreft het verhaal blinkt Avatar al niet enorm uit. De vervolgfilms zullen vooral moeten profiteren van de enorme naamsbekendheid en het feit dat de film al door miljoenen mensen is bekeken. Daarbij is het niet ondenkbaar dat Avatar nog een re-release krijgt, bijvoorbeeld om de booming Chinese markt warm te laten lopen voor de vervolgen. In China noteerde het fantasierijke Avatar overigens erg netjes, met $204,1 miljoen. De vraag is of de vier vervolgen het financiele succes van het origineel kunnen evenaren.


De opnames starten morgen en de eerste twee vervolgen staan vast op 18 december 2020 en 17 december 2021. Avatar 4 en Avatar 5 verschijnen 20 december 2024 en 19 december 2025.

NieuwsFilm

meest populair