Poll

POLL: Gaan de nieuwe 'Avatar'-films floppen of knallen?

De vervolgfilms verschijnen in 2020, 2021, 2024 en 2025.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 07:29 in Poll
In 2009 presenteerde James Cameron de sci-fi fantasyfilm Avatar. De film wist bijna $3 miljard op te halen aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Morgen gaan eindelijk de camera's draaien en eind 2020 moet het eerste vervolg op het witte doek verschijnen. Met deze POLL twee vragen over "het succes" van de grootse plannen.

Een van de belangrijkste succesfactoren van de eerste Avatar was de grootschalige introductie van 3D - en de bijhorende 3D-bril. Aangezien 3D in populairiteit is afgenomen, zal dit voor Avatar 2 niet het voornaamste verkoopargument kunnen zijn, tenzij Cameron en zijn team daadwerkelijk brilloos 3D of een andere baanbrekende bioscoopervaring kunnen introduceren. De eerste vraag!


Wat betreft het verhaal blinkt Avatar al niet enorm uit. De vervolgfilms zullen vooral moeten profiteren van de enorme naamsbekendheid en het feit dat de film al door miljoenen mensen is bekeken. Daarbij is het niet ondenkbaar dat Avatar nog een re-release krijgt, bijvoorbeeld om de booming Chinese markt warm te laten lopen voor de vervolgen. In China noteerde het fantasierijke Avatar overigens erg netjes, met $204,1 miljoen. De vraag is of de vier vervolgen het financiele succes van het origineel kunnen evenaren.


De opnames starten morgen en de eerste twee vervolgen staan vast op 18 december 2020 en 17 december 2021. Avatar 4 en Avatar 5 verschijnen 20 december 2024 en 19 december 2025.

33 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Speedster

Avatar

De eerstvolgende zal nog een succes worden denk ik. De andere vervolgen niet meer.

Leon81

Avatar

Ik verwacht als dadelijk de eerste trailers komen Dat we allemaal wat positiever worden. Dit gaat wel om james fucking Cameron. Een filmmaker die in mijn ogen heeft gezorgd voor enkele van de meest baanbrekende films.

Nature

Avatar

De tweede film wordt nog wel op financieel vlak een succes denk ik, maar of t daadwerkelijk een goede film zal zijn betwijfel ik en dan komen er nog 3 films achter aan en die gaan floppen denk ik of misschien zelfs niet gemaakt worden als het 2de deel teleurstelt.

flep

Avatar

Ik hoop nog steeds op weer een technische verbetering. Heb avatar in imax en normale bios gezien, dat verschil was zo enorm groot. Eigenlijk kun je wanneer je de imax versie niet hebt gezien, niet oordelen over de film. Grappig dat het een van de eerste films in 3d was, maar daarmee ook kwalitatief gezien technisch de beste 3d film is gebleven. Naar mijn idee heeft niemand het meer kunnen overtreffen.

horizon

Avatar

Gravity had betere 3D ervaring.

Hoewel de verwachting niet hooggespannen is ben ik wel benieuwd naar wat Cameron gaat brengen.

ThomasOMalley

Avatar

Ik kan hier totaal niet mee bezig zijn. Het duurt toch nog veel te lang? Er komt genoeg moois om op korte termijn al naar uit te kijken.

rainking

Avatar

Ga ik ze zien? Nee. Het zag er prachtig uit allemaal, eerlijk = eerlijk, maar 't kon me niet genoeg boeien. Had 'm van een vriend geleend en ben er zo'n half jaar mee bezig geweest voordat ik 'm helemaal af had gekeken.

Of ze gaan floppen of niet is een ander verhaal. Zoals anderen hier al zeiden, 't is heel goed mogelijk dat de eerste één of twee 't nog wel goed doen, maar die daarna 't behoorlijk laten afweten qua opbrengst, als die ooit al uit gaan komen.

Robbepost

Avatar

Ik denk niet dat ze gaan floppen, maar de absurde opbrengst van het eerste deel zullen ze niet gaan halen. Het zou me verbazen als de 4 vervolgen tezamen 10 miljard gaan opbrengen.

Ik denk wel dat het qua kijkervaring grensverleggend wordt. Er is veel cynisme en commentaar naar James Cameron maar zoals hierboven al een keer aangehaald heeft hij enkele pareltjes gemaakt. T2 en Aliens zijn voor mij 2 van de beste films ooit. Toegegeven......... het is al even geleden.
Avatar 2 zal ik (tegen die tijd) wel 20€ sponsoren al is het alleen al voor de technische hoogstandjes!

tk1989

Avatar

de eerste vond ik echt een tergend slechte film dus ik kijk ook absoluut niet uit naar de vervolgen. Nu scheelt het een stuk dat mijn ogen geen 3D (diepte) kunnen zien, waardoor je de film ziet voor wat het is; een heel standaard, slecht geacteerd sci-fi verhaal met een stijl die mij persoonlijk ook niet beviel. Hoewel ik denk dat de vervolgen best aardig zullen scoren ga ik ze zeker niet zien.

tk1989

Avatar

de eerste vond ik echt een tergend slechte film dus ik kijk ook absoluut niet uit naar de vervolgen. Nu scheelt het een stuk dat mijn ogen geen 3D (diepte) kunnen zien, waardoor je de film ziet voor wat het is; een heel standaard, slecht geacteerd sci-fi verhaal met een stijl die mij persoonlijk ook niet beviel. Hoewel ik denk dat de vervolgen best aardig zullen scoren ga ik ze zeker niet zien.

tk1989

Avatar

- dubbel -

SeanDeNiro

Avatar

Ik weet niet of ik over 35 jaar nog kan zien en of in leven ben. De man heeft geweldige films gemaakt maar successen behaald in het verleden geven geen garantie voor de toekomst. En zeker niet met een slap verhaaltje.

Ed Crane

Avatar

horizon "Gravity had betere 3D ervaring."

Word. Erg bijzondere ervaring. Erg goed vond ik ook die Hobbit-films in HFR 3D. Ging Cameron z'n Avatar-sequels nou ook in HFR doen?

John Wayne

Avatar

Bij James Cameron kun je altijd rekenen op een bijzondere kijkervaring. Die vervolgfilms zullen daarom ook weer gigantisch gaan scoren.
De meeste zeurkousen zeveren over het verhaal dat een rip-off zou zijn van Pocahantas en Dances With Wolves. Diezelfde zeverzakken stonden wel weer in de rij en waren vol lof over het laatste Star Wars-deel dat gewoon een herhaling van zetten was.
Ik weet niet of Cameron de hoge verwachtingen kan waarmaken maar dat zie ik tegen die tijd wel weer en dan weet ik ook of het lange wachten zich geloond heeft.

Ed Crane

Avatar

Avatar was leuk om de 3D, maar dat nieuwe van die ervaring is er nu wel vanaf. Wat overblijft is een 'Cameron does Cameron', een soort greatest hits film waarin Cameron z'n vorige films in een blender gooit, maar z'n minste film eruit komt (Piranha II niet meegerekend); in ieder geval z'n minst geïnspireerde. Inhoudelijk was de film totale prut, exotistische kitsch.

SunChaser

Avatar

Wat een rare poll. Puur speculatie. En van avatar 1 dacht men ook dat t zou floppen

SunChaser

Avatar

Gravety was 80 procent animatie dus niet t e vergelijken. Avatar had 3d cameras

Ed Crane

Avatar

@John Wayne:
Nee, ik bijvoorbeeld vind The Farce Awakens ook but.

Artificialis

Avatar

De films zullen best een heleboel geld binnenhalen, maar ik heb toch gestemd op ''financieel teleurstellen/floppen'' omdat het vergeleken met de ruim 2,8 miljard van de vorige keer hoogstwaarschijnlijk extreem veel lager zal gaan uitvallen. Worden het brilloze 3D films? Ja, dan wordt het een ander verhaal..

Gigan72

Avatar

Zit hier echt niet op te wachten ik vindt Avatar echt slecht en fucking boring.
Ga deze smurfen shit ook niet kijken.

Decepticon

Avatar

De 2e vraag met bijbehorende antwoorden klopt niet helemaal.
Ik denk dat de vervolgen GEZIEN worden als flops, want ze gaan denk ik niet het succes halen van de eerste film. De 2e film/eerste sequel misschien nog wel, zoals velen hier ook denken. Maar de rest niet.

Maar ik denk wel dat de gemiddelde bioscoopbezoekers als schapen in de rij staan om alle films te zien en de films op die manier wel een groot financieel succes zullen zijn.
Je ziet het resultaat van de eerste vraag al, de meeste zullen deel 2 al wel in de bios kijken.

Ik denk niet dat er weer een nieuw technisch snufje zal worden geïntroduceerd. Er wordt de laatste jaren al fors geïnvesteerd door bioscopen in o.a. Dolby Cinema, Kinepolis heeft Utopolis en Wolff overgenomen en die worden allemaal nog verbouwd en/of opgefrist.
Die gaan denk ik niet weer zo'n mega investering doen als in 3D destijds. Maar ik kan mis hebben, misschien zien ze brilloos 3D wel als een nieuw succes.

nicolaas1982

Avatar

James cameron films zijn er uitsluitend om in de bioscoop te zien..
Titanic was voor z'n tijd magistraal en dat was ongelooflijk hoe populair die film was. Mensen gingen massaal naar de bioscopen en de special effects waren vooruitstrevend.
Avatar was een meesterwerk die je elke keer in 3D meesleepte hoe vaak je hem ook zag.
Ik vibd niet dat je negatief mag zijn als je zijn films niet in de bios hebt gezien...
Maar dat is slechts mijn mening!

Goku32

Avatar

Kan je nog niet zeggen maar aan de andere kant deel 1 deed het super. En we willen natuurlijk verder zien wat er allemaal op pandorra te beleven is. Ik denk dat deze delen het goed gaan doen in het theater

Gerlof1378

Avatar

Op antwoord 1 zeg ik zeker weten, en antwoord 2 is moeilijk om dat te zeggen ik denk dat deel 2 wel een succes word en misschien 3 ook nog wel. Maar ik denk dat ze eerst maar eens moeten worden gemaakt, ze werden tot nu toe telkens uitgesteld en nu zijn ze er dan eindelijk mee begonnen. En ja mijn menig is maak gewoon een trilogy dan blijft het te doen maar dan nog 2 delen is wel wat teveel van het goede.

Pronk47

Avatar

De 2 zal wel veel geld opbrengen en ik denk dat hij ook meer opbrengt dan de 1,puur omdat de mensen toch wel nieuwsgierig zijn maar de volgende worden al een stuk minder denk?
maar het doet mijn weinig(weinig verhaal,slecht geacteerd,3D is kut(maar ja dat heb ik met elke film ik zie geen diepte.)

Decepticon

Avatar

Mijn antwoord op de eerste vraag is, nee, ik ga Avatar 2 niet in de bios kijken.
Ik wilde de eerste Avatar eigenlijk niet eens in de bios, maar ben uiteindelijk gegaan om te zien wat de hype en alle drukte om was te doen.

@nicolaas1982
Dat is natuurlijk onzin, dat je om die reden niet negatief mag zijn.......
De ervaring van Avatar in mijn thuisbioscoop was hetzelfde als in de bioscoop en ik miste de 3D niet eens.
Ook niet iedereen heeft de leeftijd dat ze The Terminator, T2 of Aliens of True Lies in de bios hebben kunnen zien. Tenzij er een re-release is, zoals Titanic 3D en T2 3D.

Chrischzz

Avatar

Hoewel Avatar ontzettend goede technieken gebruikte en ook echt goed 3D had, is het wel weer de aanstichter voor die verschrikkelijk hype.

Daarna is er slechts een handjevol films geweest welke echt goed gebruik maakte van de 3D..

De meest efilms hadden 3D echt niet nodig en het was (te) slecht ook nog..

Kamajiisama

Avatar

Kan veel zeggen over James Cameron.....een financiële-knaller zal het wel worden en daar gaat het om .

Master Of Films

Avatar

SeanDeNiro "De man heeft geweldige films gemaakt maar successen behaald in het verleden geven geen garantie voor de toekomst. En zeker niet met een slap verhaaltje"
Ben het eens met SeanDeNiro. Alleen de achterliggende cinematography (3D) techniek vind ik veel interessanter dan de uiteindelijke film.

SuPa

Avatar

onmogelijk om dit vantevoren te roepen natuurlijk. Deel 1 was erg mooi gemaakt en betekende een doorbraak in 3D. De nieuwe films moeten, aangezien we verwend zijn door CGI en soms 3D, echt iets pakkends moeten hebben om het een succes te maken.

GreenHornet

Avatar

Flop natuurlijk!
Ze hebben er te lang op gewacht, het nieuwe is ervan af.

lamoteg

Avatar

Ze zijn veel te laat met de sequels! de hype is afgekoeld! Ze moesten doorgegaan hebben wanneer het vuur warm was, wanneer de hele ervaring WoW was! Nu zullen ze verdorie alles uit de kast moeten halen om alles weer in gang te steken! Ik zit er nu niet meer op te wachten, zoals je te lang moet wachten op je 2de portie friet/patat op restaurant! Dan is de honger en zin voorbij! Khoop dat ze knallen maar ik blijf voorzichtig met voorspellingen! Yoooo

nieuwslaatste nieuws

meest populair