Netflix aangeklaagd en bedreigd door Pablo Escobar's broer

Netflix aangeklaagd en bedreigd door Pablo Escobar's broer

Het vierde seizoen zorgt nu al voor veel problemen en ophef.

Een van Netflix's grootste hits van dit moment is zonder twijfel Narcos. De streaming-gigant bracht begin september alweer het derde seizoen uit en heeft nu ook bevestigd dat er sowieso een vierde seizoen aankomt. Toch verloopt dat tot nu toe rampzalig; Netflix stuurde namelijk Carlos Munoz Portal naar Mexico om daar op zoek te gaan naar goede plekken om te filmen, maar dit is op een vreselijke manier afgelopen. Portal werd namelijk dood gevonden in zijn auto op een klein weggetje in San Bartolo Actopan. Het schijnt dat hij dood is geschoten door kartelleden, iets wat wel vaker voorkomt op bepaalde plaatsen in Mexico.

Nu heeft niemand anders dan Roberto De Jesus Escobar Gavira, de broer van Pablo Escobar, zich hierover uitgelaten. Roberto werd namelijk laatst geïnterviewd door The Hollywood Reporter, waar hij wel het nodige had te zeggen over Netflix en de populaire serie Narcos: ''Je moet enorm uitkijken. Ik was op een dag in de jungle, had een tas met 2 miljoen dollar bij me en het leger zocht ons. In een keer werd er op ons geschoten. Pablo en ik wisten ternauwernood te ontsnappen met een paar van onze handlangers, toen we naar een riviertje renden en weg zwommen. Dit hadden we allemaal gedaan zonder wapens, want als je slim genoeg bent, heb je die niet nodig. Maar in dit geval heeft Netflix ze wel nodig. Ze zouden hitmen moeten inhuren om hun crew te beschermen''.

Toen hem werd gevraagd of het te gevaarlijk is om op bepaalde plekken in Mexico te filmen en dat ze misschien beter in Colombia konden filmen, zei Roberto het volgende: ''Laat me dit zeggen, ik wil niet dat Netflix of een andere studio gaat filmen in Medellin of Colombia en verhalen gaat vertellen die over mij of mijn broer gaan zonder toestemming van de Escobar Inc. Dat is een heel gevaarlijke zet. Vooral zonder mijn toestemming. Dit is mijn land''.

''Ze moeten niet vergeten, dat wij alle rechten hebben op onze namen en daardoor ook een deel van Narcos. Ik speel geen spelletjes met al deze mensen uit Silicon Valley. Ze hebben hun mobieltjes en dure producten, maar ze kennen niet het leven dat wij hebben geleid en zouden het niet aandurven. Ik heb dit allemaal echt meegemaakt en overleefd, maar de mensen bij Netflix zouden dit niet aankunnen. Hun moeders hadden hen in de baarmoeder moeten laten zitten. Dat is wat ik over deze mensen heb te zeggen, die naar Colombia komen om andermans verhalen te vertellen''. Roberto heeft nu besloten maar liefst 1 miljard aan Netflix te vragen, aangezien hij beweert dat Netflix niet het recht had om het over zijn broer te hebben. Roberto stichtte een jaar voordat het eerste seizoen van Narcos uitkwam Escobar Inc. en hij had verwacht dat Netflix eerst om zijn toestemming gevraagd zou hebben.

Roberto liet weten dat zijn agenten momenteel in gesprek zijn met het 'bange Netflix' zoals hij ze noemt: ''Als ze mijn eisen negeren, zal ik ervoor zorgen dat hun kleine show stopt''.



NieuwsFilm

meest populair