Alternatief einde 'IT' onthuld

Bijna de hoogst scorende r-rated horrorfilm ooit.

Met een Noord-Amerikaans openingsweekend van ruim $123 miljoen en een tweede weekend van $60,0 miljoen weet de Stephen King-verfilming It financieel enorme indruk te maken. Ook is er een alternatief einde onthuld.

Hoogst scorende r-rated horrorfilm ooit
Ondertussen is de film van Warner Bros. de financieel hoogst scorende r-rated horrorfilm ooit in de States. Dit doordat de film de score van $232,9 miljoen (los van inflatie) is gepasseerd van het veelvuldig opnieuw verschenen The Exorcist uit 1973.

Ook de wereldwijde score van $441,3 miljoen van het r-rated The Exorcist is een record in het r-rated horrorhoekje. Met een mondiale tussenstand van $385,9 miljoen zal It ook die mijlpaal bereiken. De best scorende horrorfilm aller tijden is de PG-13 film The Sixth Sense. Deze iets mildere horrorfilm wist in 1999 maar liefst $672,8 miljoen op te halen.

Alternatief einde!
Ook is er alternatief einde onthuld door de jonge acteur Bill Denbrough. In gesprek met Variety zei Denbrough het volgende over het niet gebruikte slot (met een kleine spoiler):

"Ik had een scène aan het einde waarin ik de toren moest beklimmen. Dit is wanneer ik achter Georgie aan ren. Ik klim in de toren en ik kom in mijn eentje tegenover Pennywise te staan en dan zeg ik dat ik niet bang voor hem ben, dat niemand van de losers bang voor hem is, en dan verslaan we hem. Maar ze hebben die tekst gebruikt aan het einde, gelijk na het grote gevecht."

It kreeg 4 sterren van de FilmTotaal recensent. In Nederland heeft de film al zo'n € 2,7 miljoen opgehaald en staat al twee weken bovenaan in de Nederlandse Box Office Top 10.



NieuwsFilm

meest populair