Algemeen

Alternatief einde 'IT' onthuld

Bijna de hoogst scorende r-rated horrorfilm ooit.

door Bram de Groot om 13:47 in Algemeen
Met een Noord-Amerikaans openingsweekend van ruim $123 miljoen en een tweede weekend van $60,0 miljoen weet de Stephen King-verfilming It financieel enorme indruk te maken. Ook is er een alternatief einde onthuld.

Hoogst scorende r-rated horrorfilm ooit
Ondertussen is de film van Warner Bros. de financieel hoogst scorende r-rated horrorfilm ooit in de States. Dit doordat de film de score van $232,9 miljoen (los van inflatie) is gepasseerd van het veelvuldig opnieuw verschenen The Exorcist uit 1973.

Ook de wereldwijde score van $441,3 miljoen van het r-rated The Exorcist is een record in het r-rated horrorhoekje. Met een mondiale tussenstand van $385,9 miljoen zal It ook die mijlpaal bereiken. De best scorende horrorfilm aller tijden is de PG-13 film The Sixth Sense. Deze iets mildere horrorfilm wist in 1999 maar liefst $672,8 miljoen op te halen.

Alternatief einde!
Ook is er alternatief einde onthuld door de jonge acteur Bill Denbrough. In gesprek met Variety zei Denbrough het volgende over het niet gebruikte slot (met een kleine spoiler):

"Ik had een scène aan het einde waarin ik de toren moest beklimmen. Dit is wanneer ik achter Georgie aan ren. Ik klim in de toren en ik kom in mijn eentje tegenover Pennywise te staan en dan zeg ik dat ik niet bang voor hem ben, dat niemand van de losers bang voor hem is, en dan verslaan we hem. Maar ze hebben die tekst gebruikt aan het einde, gelijk na het grote gevecht."

It kreeg 4 sterren van de FilmTotaal recensent. In Nederland heeft de film al zo'n € 2,7 miljoen opgehaald en staat al twee weken bovenaan in de Nederlandse Box Office Top 10.14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Wow echt heel goed gedaan voor een horror film. Ben hierzo blij mee want dan krijgen we een part 2. Maar daarna moeten ze wel stoppen en het niet geen uitmelken. Zoals ze zo vaak bij veel films doen

Chrischzz

Avatar

Er werd alweer gedacht over een origin film geloof ik..

Ereptile

Avatar

The internet is a magical place....

MisterMarvel

Avatar

Gisteren in de bios gezien. Kan zeggen: Heerlijke film. Niet super eng maar toch heeft hij wel zn momenten. Erg van de film genoten en met name het gesprek tussen Pennywise en Georgie bij de put. Zeer geslaagde scene

Duck-Twacy

Avatar

Pff en het boek had al zo'n crap einde (de meeste verhalen eindigen teleurstellend). Dat proberen ze ws te overtreffen met meer crap

Robbepost

Avatar

Zojuist gezien. Wat een tegenvaller. Ik vind dit geen horror........

ThomasOMalley

Avatar

De film draagt meer genres dan alleen horror. Als je alleen de intro al hebt gezien en je vindt dit geen horror, denk ik niet dat je weet wat een horrorfilm is.

Speedster

Avatar

Ik vond het een heel goede film!

Robbepost

Avatar

Thomas,
Ik had de verwachting om een aantal keer goed te schrikken en dat er veel creepy momenten in zouden zitten. Angst is uiteraard wel het thema van de film, maar dat is ook waar IT voor staat.
Excuses dat ik een andere mening heb dan jij...... ik vind hem tegen vallen.

ThomasOMalley

Avatar

Robbepost "Excuses dat ik een andere mening heb dan jij...... ik vind hem tegen vallen."
Geen reden voor excuses. Mijn reactie had niets te maken met wat jij van de film vond, maar dat jij de film het genre horror niet toekent.

kaedir

Avatar

Ik ruik al een spin-off na deel 2, not even mad.

pine castle

Avatar

"Ook is er alternatief einde onthuld door de jonge acteur Bill Denbrough. In gesprek met Variety zei Denbrough het volgende over het niet gebruikte slot (met een kleine spoiler)"

De' jonge acteur' heet Jaeden Lieberher, zijn personage in de film heet Bill Denbrough.

NieuwsFilm

meest populair