George Clooney: Donald Trump schijt in een gouden toiletpot

De acteur lacht de "man van het volk" uit.

De oorlog tussen Hollywood en de Amerikaanse president van de VS woedt verder. Met name de woordenstrijd tussen acteur/regisseur George Clooney en Donald Trump. Continue zit het tweetal op elkaars nek en schelden ze elkaar de huid vol. Tegenover The Daily Beast heeft de 56-jarige Clooney er weer een schepje bovenop gedaan, nadat Trump hem een lid van de Hollywood elite noemde. Maar zoveel macht denkt de acteur helemaal niet te bezitten.

"Dit is het punt," begint Clooney, "ik kom uit Kentucky. Ik heb van deur tot deur verzekeringen verkocht, evenals damesschoenen. Ik heb in een drankwinkel gewerkt die 's nachts open was. Later kocht ik pakken die te groot en te lang waren en knipte ik de onderkant van mijn broek af om een stropdas te maken, zodat ik er eentje had voor sollicitatiegesprekken. Toen ik opgroeide leerde ik hoe het was om acht jaar lang geen ziektekostenverzekering te hebben. Dus het idee dat ik lid ben van de 'Hollywood elite', en dat die vent die in een gouden toiletpot schijt de man van het volk is, is lachwekkend."

De regisseur van het aankomende Suburbicon legt uit dat mensen in Hollywood voornamelijk uit het middenwesten komen, om een carrière te beginnen. "Dat zij dus in een luchtbel wonen is belachelijk. Wie leeft er in een grotere luchtbel? Hij woont in een gouden toren en heeft twaalf mensen in zijn bedrijf. Hij runt geen onderneming die uit honderden duizenden mensen bestaat, die hij aanneemt en waar hij voor zorgt. Hij heeft ooit een bedrijf geleid dat uit twaalf mensen bestond! Wanneer je een film regisseert krijg je te maken met zeven verschillende vakbonden die allemaal verschillende dingen willen. Jij moet met hen allemaal een overeenstemming zien te vinden, zodat ze allemaal dezelfde kant opgaan."

"Zoiets heeft hij nooit hoeven te doen," eindigt Clooney resoluut. "Wanneer hij 'Hollywood elite' zegt, dan kijk ik ernaar en lach erom. Hollywood elite? Ik heb geen ster op de Hollywood Boulevard, Donald Trump heeft er één! Krijg toch de klere!"



NieuwsFilm

meest populair