Fans smeken met petitie om biseksuele Wonder Woman in sequel

Fans smeken met petitie om biseksuele Wonder Woman in sequel

Na Steve Trevor zou er in het vervolg een vrouwelijke liefde moeten zijn voor de titelheldin.

In het dit jaar verschenen Wonder Woman vond titelheldin Diana Prince / Wonder Woman (Gal Gadot) haar grote liefde in de Amerikaanse soldaat Steve Trevor (Chris Pine). Deze film speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog, dus het is aannemelijk dat Wonder Woman een nieuwe liefde heeft of zal vinden in het heden. Fans van het populaire karakter hebben nu een petitie opgestart om filmstudio Warner Bros. aan te moedigen om Wonder Womans volgende liefde een vrouw te laten zijn.

Homorechten-activiste Gianna Collier-Pitts lanceerde vorige week de petitie op de bekende petitiewebsite Change.org. Hierin roept zij op om Wonder Woman biseksueel te maken in de sequel. Haar petitie staat flink onder de aandacht van de media en dat heeft er mede toe geleid dat deze (op het moment van schrijven) al ruim 5300 keer is ondertekend. Het gebeurt vaker dat fans petities starten om een karakter in een vervolg een bepaalde koers op te kunnen sturen. Eerder bijvoorbeeld smeekten fans van ijsprinses Elsa uit Disney's animatiekaskraker Frozen al om dit geliefde karakter lesbisch te maken in het tweede deel.

De eerste stripboeken over de superheldin werden gedrukt in de jaren veertig van de vorige eeuw. Wonder Woman is in de stripboeken ook biseksueel. Heel gek is dat niet, als je bent opgegroeid op een mythisch eiland vol vrouwelijke krijgers. Of Warner Bros. meegaat in de oproep van de fans is nog even afwachten. Meestal blijken dergelijke petities niet heel veel effect te hebben op de uiteindelijke verhaalkeuzes van de makers. Zowel filmstudio Warner Bros. als DC Comics en regisseuse Patty Jenkins hebben nog niet gereageerd op de actie.



NieuwsFilm

meest populair