Algemeen

Stephen King legt uit waar het mis ging met 'The Dark Tower'

Hij heeft er een duidelijke visie op.

door Jim Pedd om 09:41 in Algemeen
De verfilming van Stephen Kings magnum opus, The Dark Tower, was lang niet het succes dat It deze weken blijkt te zijn. Dat terwijl The Dark Tower van Nikolaj Arcel over sterren als Idris Elba en Matthew McConaughey beschikt. Nu gaat King tijdens een interview met Vulture in op de problemen van The Dark Tower.

"De grote uitdaging, was om een film te maken die zich baseert op een erg lange boekenreeks, van zo'n 3.000 pagina's. Het andere deel ervan was de beslissing om een PG-13 verfilming te maken van boeken die extreem gewelddadig zijn en dat op een behoorlijk grafische manier weergeven. Dat was ook iets wat ze moesten overkomen en ik vind dat Akiva Goldsman dat fantastisch heeft gedaan, namelijk het centrale deel van de boeken meenemen en er een goede film van maken. De televisieserie die nu in ontwikkeling is... we zullen moeten afwachten wat dat wordt, het zou een complete reboot kunnen worden, dus we moeten het maar zien," aldus King.

Uiteindelijk is The Dark Tower ons inziens ook mislukt omdat de film simpelweg teveel probeert te doen in te weinig tijd. Er wordt een groot verhaal verteld in nog geen twee uur tijd, terwijl de film veel meer tijd had mogen nemen om de boel op te bouwen. In combinatie met matige marketing (het lang uitblijven van trailers bijvoorbeeld), slechte recensies en een behoorlijk verschil met de boeken, maakte dat de film bijna niet kon slagen.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

ze hadden het beter bij een TV serie moeten laten, genoeg tijd om alles te vertellen.

Moviemagic

Avatar

3.000 pagina's naar minder dan 2 uur omzetten. Het tegenovergestelde van Peter Jackson die ongeveer 300 pagina's vertaalde naar 3 films.

Dr.Freud

Avatar

Ik kan echt niet wachten tot de eerste opiniestukken zullen verschijnen waarin mens zich gefrustreerd afvraagt waarom de ene film na de andere flopt. Wat is er veranderd? Oh wacht, we hebben de "piracy" aangepakt. Al decennia pleit ik voor de 'niet-tastbare' economische waarde van het verspreiden van content onder select gezelschap. De downloaders waren geen criminele, maar early adopters die als (micro) influencers de films promoten. En het grappigste is: ze hebben het zelf gedaan! Haha! Echt hilarisch.. en straks moet alles hervormd worden, nog meer budgetfilms.. alleen omdat ze niets snappen van hun eigen markt.. dat krijg je met al die witwas-praktijken. Niemand die nog nadenkt.. geld is er toch altijd wel..

Goku32

Avatar

En het andere is dat bijna niemand de Dark tower kende. Als je het boek niet heb gelezen dan snap je er geen reet van. Wel jammer hopelijk slagen ze er wel in met een tv serie

Spider-fan

Avatar

Maar waarom hebben ze dan toch die beslissing genomen hem zo kort te maken? Is dat dan toch een geldkwestie - dat men niet het geld had om te doen wat men werkelijk wilde en dus door het afvallen van zaken die veel geld kosten het zo kort moest worden?

Jeroen Pasman

Avatar

Het probleem is gewoon dat het verhaal van The Dark Tower veel te langdradig is, en eigenlijk nergens spannend wordt of is.
Ik heb de serie gelezen omdat ik een groot fan ben van King z'n werk. Maar deze boeken vind ik erg overrated. Een film werd al 20 jaar geleden aangekondigd en is er nu. Maar eigenlijk is er niemand in geinteresseerd

nieuwslaatste nieuws

meest populair