Stephen King legt uit waar het mis ging met 'The Dark Tower'

Stephen King legt uit waar het mis ging met 'The Dark Tower'

Hij heeft er een duidelijke visie op.

De verfilming van Stephen Kings magnum opus, The Dark Tower, was lang niet het succes dat It deze weken blijkt te zijn. Dat terwijl The Dark Tower van Nikolaj Arcel over sterren als Idris Elba en Matthew McConaughey beschikt. Nu gaat King tijdens een interview met Vulture in op de problemen van The Dark Tower.

"De grote uitdaging, was om een film te maken die zich baseert op een erg lange boekenreeks, van zo'n 3.000 pagina's. Het andere deel ervan was de beslissing om een PG-13 verfilming te maken van boeken die extreem gewelddadig zijn en dat op een behoorlijk grafische manier weergeven. Dat was ook iets wat ze moesten overkomen en ik vind dat Akiva Goldsman dat fantastisch heeft gedaan, namelijk het centrale deel van de boeken meenemen en er een goede film van maken. De televisieserie die nu in ontwikkeling is... we zullen moeten afwachten wat dat wordt, het zou een complete reboot kunnen worden, dus we moeten het maar zien," aldus King.

Uiteindelijk is The Dark Tower ons inziens ook mislukt omdat de film simpelweg teveel probeert te doen in te weinig tijd. Er wordt een groot verhaal verteld in nog geen twee uur tijd, terwijl de film veel meer tijd had mogen nemen om de boel op te bouwen. In combinatie met matige marketing (het lang uitblijven van trailers bijvoorbeeld), slechte recensies en een behoorlijk verschil met de boeken, maakte dat de film bijna niet kon slagen.



NieuwsFilm

meest populair