Humor

Hoe de spoiler in 'Star Wars: The Empire Strikes Back' lang geheim bleef

Mark Hamill verklapt hoe.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 12:12 in Humor
Spoilers zijn helaas niet altijd te voorkomen. Ook niet op een filmwebsite en ook filmmakers/-studio's gaan nog wel eens de fout in door tijdens de promotie bepaalde zaken te onthullen. In Star Wars: The Empire Strikes Back zit uiteraard ook een enorme spoilers, mocht je de film niet hebben gezien... Daarom dan toch maar even onze spoilertag.

Richting het einde van de film onthuld Darth Vader wie hij is door tegen Luke Skywalker (Mark Hamill) te zeggen dat hij zijn vader is. Een historische scène! De filmmakers wisten toon al dat het een enorme spoiler zou zijn en grepen al vroeg in, zodat de tekst niet zou uitlekken.

Op de officiële website van Star Wars onthulde Hamill hoe schrijver George Lucas en regisseur Irvin Kershner ermee dealden: "Ze hielden die tekst geheim: 'I am your father.' Wat in het script stond was al een fantastische wending. Vader zegt, 'You don't know the truth. Obi-Wan killed your father.' En ik speel de scène niet zoals je hem ziet. 'No!' en alles wat volgt. Maar vlak voor de opname trokken ze me apart en Kershner, de regisseur, zei, 'Kijk, ik ga je iets vertellen. George weet het, ik weet het, en als ik het je vertel, dan ben je de derde die het weet. Dus als het lekt, weten we dat jij het was."

De tekst "No, I am your father" of het verkeerd gebruikte "Luke, I am your father" is ondertussen een van de bekendste filmquotes uit de filmhistorie. En eigenlijk geen spoiler meer. Binnenkort zien we of Star Wars: The Last Jedi ons memorabele quotes te bieden heeft.9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Beau

Avatar

Dit is géén nieuw weetje hoor (is al talloze malen door Hamill en co. vertelt).

Master Of Films

Avatar

Idd Beau. Dit weetje was b.v. ook vermeld door Rinzler.

En staat uiteraard op IMDb Trivia ->link

Security surrounding this movie was so intense that George Lucas had regular reports about "leaks" from actors......

Xenolicker

Avatar

Is dat de 2e film van de eerste trilogie die zich afspeelt na de 2e trilogie?

Renegade

Avatar

Blijft geweldig. Nieuwtje of niet.

Frietgezicht

Avatar

Luke reageerde een beetje gay. Wij zouden het allemaal wel tof vinden als Darth onze vader was.

MovieWanker

Avatar

Mijn god, dit is toch al zo oud als de weg naar Rome!? Maar ja, men moet natuurlijk elke dag iets over SW publiceren hier om clickbait te genereren.

Ed Crane

Avatar

Frietgezicht "Luke reageerde een beetje gay. Wij zouden het allemaal wel tof vinden als Darth onze vader was."

Die impotente loser in een gimp-pak die de bitch is van Palpatine? Nuh, dan zou ik ook zo reageren als Luke, denk ik ;)

Frietgezicht

Avatar

^ Hij is een overrated badguy ja zoals we hadden besproken maar toch een wat 'leukere' pa dan Koos die vogels spot en postzegels verzameld :P

Chris23

Avatar

Hoe het woord spoiler word gebruikt in de kop klopt nie helemaal.

nieuwslaatste nieuws

meest populair