Natalie Portman en een alligator in eerste afbeelding 'Annihilation'

Natalie Portman en een alligator in eerste afbeelding 'Annihilation'

De nieuwste film van 'Ex Machina'-regisseur Alex Garland.

Middels Entertainment Weekly hebben de makers van Annihilation een eerste afbeelding vrijgegeven, waarop we hoofdrolspeelster Natalie Portman zien. De sciencefictionthriller is gebaseerd op het gelijknamige werk van schrijver Jeff VanderMeer uit 2014. Annihilation is het eerste deel in de Southern Reach-trilogie. Deze adaptatie is geschreven en geregisseerd door Alex Garland, bekend van Ex Machina.

Area X is een door de overheid afgesloten landschap dat de afgelopen dertig jaar bekend staat als een rampgebied. Een geheime instantie dat bekend staat als Southern Reach heeft elf keer een expeditie georganiseerd met de bedoeling te achterhalen hoe de stand van zaken zijn. Alle elf keren kregen de tochten te maken met problematische zaken als verdwijningen, zelfmoorden, mentale trauma's en agressieve vormen van kanker.

Omdat haar man bij de laatste expeditie aanwezig was en sindsdien verdwenen geacht wordt, geeft een biologe zich op om mee te gaan met de twaalfde groep. Deze bestaat uit haar, een antropologe, een psychologe en een opzichtster. De biologe en de drie andere dames stuiten weldra op een beeldschone en ongeschonden wildernis. Ook ontdekken ze dat de regels van de natuur en evolutie hier anders werken. En het wezen waar ze mee in contact komen is gevaarlijk.


Bekijk de afbeelding
In het schrijfwerk hebben de karakters geen namen gekregen. Naast Portman worden de drie andere karakters respectievelijk gespeeld door Gina Rodriguez, Jennifer Jason Leigh en Tessa Thompson. Garland wordt opnieuw herenigd met Oscar Isaac, die Portman's man speelt. Annihilation is een productie van Skydance Media, DNA Films en Paramount Pictures. Laatstgenoemde brengt de film 23 februari 2018 uit in de Amerikaanse bioscoopzalen.



NieuwsFilm

meest populair