Scorsese en DiCaprio weer samen in 'Roosevelt'

Scorsese en DiCaprio weer samen in 'Roosevelt'

Het duo werkt weer met elkaar aan een biopic over Theodore Roosevelt.

Martin Scorsese gaat weer werken met zijn 21ste eeuwse muze Leonardo DiCaprio.Roosevelt, een drama over Teddy Roosevelt, wordt ontwikkelt als stervehikel voor Leonardo DiCaprio, dat zij zelf ook mede produceren en Martin Scorsese natuurlijk gaat regisseren.

Het zal na Gangs of New York, The Aviator, The Departed, Shutter Island en The Wolf Of Wall Street de zesde film worden die Martin Scorsese en DiCaprio samen maken. Daarnaast hebben ze nog twee projecten in ontwikkeling om samen aan te werken, beiden gebaseerd op succesvolle boeken: The  Devil In The White City en Killers of The Flower Moon.

Theodore 'Teddy' Roosevelt (1858-1919), oom van de internationaal nog beroemdere Franklin D. Roosevelt, had een bewogen leven. Geboren met astma maar altijd actief. Nadat hij geschiedenis studeerde en als historicus enkele zeer erkende boeken publiceerde over Amerikaanse geschiedenis eind negentiende eeuw. Toen ging hij de politiek in en schopte het hoog in de regering van president William McKinley, maar stopte daarmee om de Rough Riders aan te voeren in de
Spaans-Amerikaanse Oorlog van 1898.

Roosevelt keerde als oorlogsheld terug, werd gouverneur van New York en daarna vice-president in 1900 om de herverkiezing van McKinley te bewerkstelligen. Na de moord op de president in 1901 werd Roosevelt op 42-jarige leeftijd president, nog altijd de jongste president ooit. In 1904 werd hij herkozen. Tijdens zijn presidentschap introduceerde hij de "Square Deal" politiek (een voorloper op de "New Deal" van zijn neef) en richte zich op natuurpreservatie.

Roosevelt won in 1906 de Nobelprijs voor de Vrede voor zijn rol in het beïndigen van de oorlog tussen Rusland en Japan. In 1912 probeerde hij opnieuw president te worden via een derde partij, maar faalde. Waarna hij een twee jaar lange jungle-expeditie leidde naar de Amazone, waarbij hij bijna overleed. Roosevelt wordt vaak gerekend tot de top vijf beste presidenten van Amerika ooit, en is één van de vier gezichten in het Mount Rushmore-monument, naast George Washington, Thomas Jefferson en Abraham Lincoln.

NieuwsFilm

meest populair