'Pirates'-kopman voor 'Maleficent 2'

'Pirates'-kopman voor 'Maleficent 2'

De opnames zouden snel starten

Ondanks dat de vijfde Pirates-film Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales - of Salazar's Revenge - de nodige productieproblemen kende en financieel gezien zwakker scoorde dan eerdere delen in de franchise, heeft Joachim Rønning toch een nieuwe klus weten te bemachtigen, namelijk de regie van het vervolg op de kaskraker Maleficent uit 2014.

Volgens Deadline zou Walt Disney Pictures de Noorse regisseur van de vijfde Pirates-film en Kon-Tiki (2012) hebben aangetrokken voor de sprookjesfilm welke zich focust op de achtergrond van de bekende slechterik. Salazar's Revenge maakte Rønning overigens met Espen Sandberg, maar hij lijkt niet betrokken.

Pirates 5 noteerde deze zomer een prima box office-omzet van zo'n $794,6 miljoen. De eerste Maleficent, waarin uiteraard Angelina Jolie de titelrol had, was goed voor een vergelijkbare score, namelijk $758,5 miljoen. Dit deel werd geregisseerd door Robert Stromberg.

De opnames voor Maleficent 2 zouden begin 2018 moeten aanvangen. Overigens zou Walt Disney Rønning (en Sandberg) ook willen voor het vervolg op Dead Men Tell No Tales.



NieuwsFilm

meest populair