Dark Universe niet relevant voor 'Bride of Frankenstein'

En Angelina Jolie heeft nog niet getekend.

Regisseur Bill Condon sprak uitgebreid met Forbes over zijn plannen met Bride of Frankenstein. Er zal veel afhangen van die film, want met The Mummy bleek de lancering van het Dark Universe niet bepaald geslaagd. Daar hoopt Condon verandering in te brengen.

De pre-producties op dit moment bezig, maar de opnames beginnen op 1 februari 2018. Er wordt volgens Condon uitgebreid naar locaties gezocht, maar ook naar castleden. Acteur Javier Bardem tekende al voor de rol van het monster van Frankenstein en naar verluidt heeft men Angelina Jolie op het oog voor de titelrol. Maar:

"Er ligt nog niets vast," begon Condon desgevraagd. "k denk dat we binnenkort proberen uit te vogelen we wat we daarmee gaan doen, maar op dit moment is er nog niets hierover te vertellen." In hoeverre dat klopt is natuurlijk maar de vraag: Bardem tekende enkele maanden geleden al en sindsdien gaat ook de naam van Jolie rond

Ook vertelde Condon over het script van David Koepp. "Alles komt op de kop te staan. Dit is Eva voor Adam, de bruid is er eerst. [...] Volgens mij gaat het op een interessante manier om met de huidige aanpak van monsterfilms. Je moet een monster maken dat eng is, dat je ontzettend eng vindt, maar waar je je wel mee kan identificeren".

Deel van het plan van Condon is er gewoon een goede film van te maken verder, en niet bezig te zijn met het bredere universum. "Ik probeer gewoon een erg goede monsterfilm te maken. Het heeft verder met niets te maken. Niets. Absoluut niets."

Vanaf 14 februari 2019 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair