Winona Ryder vond terugkeer in spotlights na succes 'Stranger Things' doodeng

Winona Ryder vond terugkeer in spotlights na succes 'Stranger Things' doodeng

Ryder vertelt openhartig over de minder fijne keerzijde van haar nieuwe succes.

Actrice Winona Ryder vond het lastig om weer zo uitgebreid in de belangstelling te staan na haar rol in de populaire horrorserie Stranger Things. De actrice koos er jaren geleden nog bewust voor om een stap terug te doen, zo vertelt zij in een interview met de Amerikaanse versie van het blad Marie Claire.

Het leven van een beroemdheid is niet altijd even makkelijk, zo beaamt de nu 45-jarige Ryder in haar gesprek met Marie Claire. Toen zij doorbrak in haar tienerjaren had Ryder het niet bepaald gemakkelijk op school. Ze werd behoorlijk gepest om haar bekendheid en dat heeft haar niet veel goeds gedaan. Het dieptepunt uit haar leven was haar arrestatie in 2001 toen ze door de politie werd gepakt voor een winkeldiefstal.

Daarop besloot Ryder bewust om haar drukke leven in de schijnwerpers volledig om te gooien. Ryder verdween uit de grote spotlights van Hollywood en trok zich terug naar de achtergrond. Ryder speelde nog wel enkele kleine rolletjes, zoals in Black Swan, maar in echt grote rollen was zij dus niet meer te zien. Tot aan oktober vorig jaar toen zij verscheen in een soort comeback-rol in de succesvolle Netflix-serie Stranger Things.

Aan die nieuwe aandacht heeft Ryder wel weer even moeten wennen, zo blijkt. Ryder kreeg het afgelopen jaar veel lof voor haar rol als bezorgde moeder Joyce, wiens zoon op mysterieuze wijze verdwijnt, in de serie Stranger Things. Vanaf 27 oktober is zij ook in het tweede seizoen van de bovennatuurlijke serie op Netflix te bewonderen. 



NieuwsFilm

meest populair