Netflix verhoogt abonnementsprijzen wederom

Vanaf december betaal je wederom meer per maand.

Nederlanders gaan flink meer betalen voor hun Netflix-abonnement. Dat lezen we op de site van de dienst. De prijsverhoging gaat in december in en zal wereldwijd gelden. Op die manier kan Netflix meer geld steken in de productie van eigen content, waar het dit jaar alleen al zes miljard dollar in steekt. Volgend jaar wordt dat zeven miljard.

Mensen die het goedkoopste Netflix-abonnement hebben zijn de enigen die niet meer hoeven betalen. Zij blijven dus 7,99 euro per maand betalen voor het gebruik van de streamingdienst, maar ontvangen enkel beelden in SD-kwaliteit. Dat is dus de laagste kwaliteit die Netflix aanbiedt. Het standaard-abonnement kost straks 10,99 euro per maand en de 4K-versie gaat 13,99 euro kosten.

De vorige keer dat Netflix de prijzen verhoogde was in mei 2016. Het bedrijf laat weten dat van tijd tot tijd te zullen moeten doen, om de nieuwe televisieseries en films te kunnen blijven betalen. In dit geval houdt dat dus in dat de prijzen van bijna elke abonnementsvorm stijgen. Oorspronkelijk kostte het standaard-abonnement 9,99 euro per maand en het de 4K-variant 11,99 euro.

In Nederland worden daarmee 2,2 miljoen mensen getroffen door de prijsverhoging - zoveel abonnees heeft Netflix hier. In ruil daarvoor biedt het wel een gigantische hoeveelheid films en series aan, waaronder veel eigen content. Vooral die eigen content is erg duur; het eerste seizoen van The Crown kostte bijvoorbeeld 114 miljoen euro om te maken.

Maar de strategie om veel geld te steken in de ontwikkeling van content betaalt zich uit: wereldwijd heeft Netflix meer dan 100 miljoen abonnees. Dit jaar krijgen zij 1.000 uur aan originele content voorgeschoteld.



NieuwsFilm

meest populair