John-Rhys Davies wil terugkeren in 'Indiana Jones'-franchise

John-Rhys Davies wil terugkeren in 'Indiana Jones'-franchise

Wat zou er met Sallah gebeurd zijn?

Acteur John Rhys-Davies kennen we vooral als Gimli in de Lord of the Rings-trilogie. Maar de acteur was ook als Sallah te zien in de Indiana Jones-franchise. In een interview laat hij weten graag terug te willen keren, na al tweemaal eerder in een Indiana Jones-film gespeeld te hebben.

Yahoo! Movies UK sprak kort met de acteur, die vertelde "dolgraag nog een laatste keer met Sallah" aan de slag te gaan in Indiana Jones 5. De Egyptische archeoloog is volgens de acteur ondertussen een museumdirecteur geworden, die zijn waardevolle collecties koste wat het kost beschermt.

"Wat we met Sallah gebeurd zal zin? Ik denk dat hij iemand is als Khaled al-Asaad, die fantastische 80-jarige man die zijn museum in Palmyra beschermde, de belangrijkste schatten verborg en weigerde die aan IS over te dragen en dientengevolge onthoofd werd op het stadsplein. Ik denk dat Sallah waarschijnlijk zo iemand geworden is," aldus Rhys-Davies.

De acteur was tweemaal in de franchise te zien, in Raiders of the Lost Ark en The Last Crusade. Momenteel wordt door David Koepp gewerkt aan het script van de vijfde film en dus is het zomaar mogelijk dat Sallah op de een of andere manier in het verhaal verwerkt wordt. De release van de Steven Spielberg-film staat gepland voor release in juli 2020.



NieuwsFilm

meest populair