Nominaties Gouden Uien

Gay, Joyride en Kameleon 2 maken aanstaande donderdag grote kansen bij de allereerste uitreiking van de Gouden Uien, de onlangs aangekondigde tegenhangers van de Gouden Kalveren die zullen worden uitgereikt aan de slechtste prestaties op Nederlands filmgebied.

De nominaties: in de categorie Slechtste Film maken Gay, Joyride, Snowfever, Kameleon 2 en Amazones kans op de hoofdprijs. Slechtste acteur zal worden Hugo Metsers III (Gay), Daan Schuurmans (Snowfever), Chris Zegers of Steven de Jong (beideb Kameleon 2). Voor de vrouwelijke tegenhanger van deze prijs maken de hoofdrolspelers van Joyride grote kansen; Georgina Verbaan, Peggy Vrijens en Dorien Haan zijn allen genomineerd, en moeten het opnemen tegen Josefine van Asdonk voor haar rol in Gay.

In de categeorie Slechtste Regisseur strijden Steven de Jong (Kameleon 2), Tom Six (Gay), Frank Herrebout (Joyride) en Johan Nijenhuis (Zoop in Afrika) om de bedenkelijke eer, en in de laatste categorie tenslotte gaat het om de "meest vervelende verschijning in een speelfilm van een BN'er die geen acteur is". De kanshebbers: Jim Bakkum (corpsbal in Snowfever), Jan Douwe Kroeske (omroeper in Kameleon 2), Chazia Mourali (verpleegster in Vet Hard!), Erica Terpstra (burgemeester in Pluk van de Petteflet) en Sylvana Simons (dierenbeul in Zoop in Afrika).

NieuwsFilm

meest populair