Arnold Schwarzenegger over zijn oude rivaliteit met Sylvester Stallone

En hoe zit het nou met die 'Stop! Or My Mom Will Shoot'-geruchten?

Toen Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stallone in de jaren 80 en 90 aan de lopende band actiefilms maakten, kwam het weleens in de film voor dat de één een grap maakte ten koste van de ander. Pas toen de heren samen met Bruce Willis en Demi Moore geld investeerden om restaurant Planet Hollywood van de grond te krijgen, leek de rivaliteit eindelijk voorbij te zijn. Voor de 70-jarige Oostenrijker was dat een pak van zijn hart, want de concurrentie was alles behalve fijn. Dat vertelde hij tijdens een Q&A van Beyond Fest 2017, waar men het 30-jarige bestaan van Predator en The Running Man vierde.

"Ik ben erg blij dat we onze problemen hebben opgelost, want het was niet prettig. Via de pers vielen we elkaar voortdurend aan. We scholden elkaar uit en maakten elkaars zwakheden bekend. Het was zo concurrerend. Op een gegeven moment werd het zo belachelijk, dat het een wedstrijd werd om wie het meest gespierde lichaam had. Dus ik zei: 'Sly, vergeet het maar. Want er is hier maar één zevenvoudige Mr. Olympia, en dat ben ik!' Maar dan moest hij opeens grotere wapens gaan gebruiken."

Schwarzenegger legt uit: "Toen werd het een wedstrijd om wie het grootste wapen had, daarna wie het grootste mes had. Weten jullie nog dat het 'Rambo'-mes zo groot werd, dat het net een zwaard was? Niemand gebruikt zo'n mes! Maar Stallone liet er één maken, dus moest ik met een grotere komen. Zo ging het. Wie heeft de meeste mensen op unieke manieren gedood, wie heeft er meer mensen in films omgelegd, wie bracht het meeste geld op, wie had het minste lichaamsvet tijdens de productie... Er kwam geen eind aan de ellende. Het was ongelofelijk."

Bekijk de afbeelding
Overigens gaat het gerucht al een lange tijd rond dat Schwarzenegger ervoor gezorgd heeft dat Stallone de hoofdrol op zich nam in het zeer slecht ontvangen Stop! Or My Mom Will Shoot uit 1992. Dit heeft de Terminator nu zelf bevestigd. "Klopt. Ik had het script gelezen. Het was zo slecht. En weet je, ik heb ook films gemaakt die pure bagger waren, nietwaar? Die waren slecht. Maar dit was écht slecht. Dus ik stapte eropaf - en dit was tijdens onze oorlog - en ik zei tegen mezelf: 'Ik ga uitlekken dat ik ontzettend veel interesse in de film heb.'"

De tweede stap van zijn meesterplan ging als volgt: "Ik zou vervolgens er te veel geld voor gaan vragen. Dan zouden ze denken: 'Laten we de rol aan Sly geven. Misschien dat we hem goedkoper kunnen krijgen.' En dus vertelden ze Sly: 'Schwarzenegger is geïnteresseerd. Hier zijn de persknipsels. Over die film sprak hij. Als je die rol van hem wil afpakken, dan is die beschikbaar.' En hij ging ervoor! Hij ging er helemaal voor. Een week later hoorde ik: 'Sly is nu zijn krabbel aan het zetten om de film te maken.' En ik ging: 'Yes!'"

Stop! Or My Mom Will Shoot sleepte uiteindelijk drie Razzies (Golden Rasberry Awards) binnen voor slechtste acteur (Stallone), slechtste vrouwelijke bijrol (Estelle Getty) en slechtste scenario. De 71-jarige Amerikaanse acteur/regisseur onthulde eerder dat het de slechtste film is waarin hij gespeeld heeft. Uiteraard heeft hij veel spijt van zijn betrokkenheid.



NieuwsFilm

meest populair