Algemeen

Zes boeken Carry Slee naar film

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Filmtotaal op 04.10.2005 om 15:22 in Algemeen
Producent Shooting Star (De Tasjesdief, Left Luggage, Pietje Bell) zal samen met Foreign Media Group zes boeken van schrijfster Carry Slee verfilmen: Spijt, Afblijven, Kappen, Paniek, Razend en Pijnstillers. In de boeken staan thema's als pesten, zelfmoord, drugs, zinloos geweld en racisme centraal.

Carry Slee schreef sinds 1989 meer dan vijftig boeken waarvan er meer dan 3,5 miljoen over de toonbank gingen. Ze heeft inmiddels meerdere onderscheidingen ontvangen, waaronder negen keer de grote prijs van de Kinderjury en vier keer de prijs van de Jonge Jury.

Het is de bedoeling dat halverwege 2006 de opnames voor de eerste verfilming van start gaan.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jeffrey1994

Avatar

Ik vind het echt een goed idee,
Ik vind de boeken van haar echt goed,
Als ik boeken lees zijn het meestal boeken van Carry Slee.
Ik vind haar een van de beste kinderboeken schrijfsters van nederland,
Dus laat die verfilmingen maar komen.

Grt,
Jeffrey

lotteke

Avatar

Heyz, ik ben echt helemaal fan van de jeugdboeken van carry slee:P ik ben nu al wat ouder, maar ik heb nooit meer leesboeken gevonden die mij zo aanspraken... Ik vind het echt coowlie dat die boeken verfilmd worden ik kijk er al naar uit om ze te bezichtigen suc6:D:D

kusjuhs lotte

jaravdmeer

Avatar

Haai,
echt heel leuk dat er van die boeken films worden gemaakt!! Echt dat zijn de beste boeken die ik ooit gelezen heb;) Nou heb ik een vraagje. Ik zit al een aantal jaar op toneel (dans, zang) en ik zou het echt geweldig vinden om in zo een film mee te spelen. Weet iemand of er audities zijn?? En waneer dan?? Alvast harstike bedankt!!
Groetjes,
Jara

Eva-filmfan

Avatar

DJKoster "Waarom niet iets van Thea Beckman ofzo? (om maar wat te noemen.. O+ )"


Ze zijn bezig met Kruistocht in spijkerbroek.

En Carry Slee, ach ja. Het is inderdaad zo dat je ze als je er één hebt gelezen, ze allemaal kent. Spijt was misschien nog origineel, maar de rest, ik weet niet...

DJKoster

Avatar

Waarom niet iets van Thea Beckman ofzo? (om maar wat te noemen.. O+ )

Thiver

Avatar

Behoorlijk overschat die boeken van haar. Spijt! en Pijnstillers heb ik gelezen, maar op de verfilmingen ervan zit ik niet echt te wachten.

Arthaum

Avatar

Wanneer je 1 boek hebt gelezen heb je ze allemaal gelezen.... wat een kutboeken zeg... tering

Ice

Avatar

Ja, leuk!!!. Origineel!!!!
Hoe meer hoe beter zeg ik maar!!O+O+O+O+