Frankie Muniz lijdt aan geheugenverlies

Frankie Muniz lijdt aan geheugenverlies

Het schijnt, althans volgens de acteur zelf, alleen maar erger te worden...

De 31-jarige acteur Frankie Muniz brak al op jonge leeftijd door; hij speelde als kind in meerdere films maar kende vooral een groot succes met de serie Malcolm in the Middle met o.a. Bryan Cranston. Toch herinnert Muniz zich er niet meer veel van; de acteur lijdt namelijk aan geheugenverlies en is al veel over zijn jongere jaren vergeten: ''Ik heb er nooit echt over willen praten, dat is gewoon hoe ik ben en het is mijn leven. Maar als mensen me vragen over Malcolm in the Middle en hoe het begonnen is kan ik nauwelijks antwoorden. Ik herinner me bijna niks meer van de show''.

''De laatste tien jaar heb ik duidelijk gemerkt dat het bergafwaarts gaat. Mijn moeder heeft het soms wel over belangrijke evenementen en reizen die we vroeger met de familie hebben gemaakt en zo, maar die verhalen zijn vaak compleet nieuw voor me. Ik weet niet waardoor het komt, ik dacht eerst dat het normaal was, maar bepaalde dingen ben ik echt compleet vergeten zoals het gaan naar de Emmy's toen ik jonger was. Ik heb me er ook maar weinig bij laten helpen, ik ben niet echt een 'dokterspersoon'. Elke keer wanneer ik onderzocht werd zeiden de specialisten dat ik gek was''.

Zijn vriendin, Paige, helpt hem ermee te leven en houdt een dagboek bij zodat hij alles kan teruglezen en zich hopelijk meer kan herinneren: ''Het is geweldig wat ze allemaal doet. Ze weet dat ik verdrietig ben als ik erachter kom wat ik allemaal vergeten ben, maar als ik het dagboek lees herinner ik het me vaak weer. Al is het ook een beetje dubbel; je herinnert je weer wat je bent vergeten, maar dat kan ook heel lastig zijn als je merkt hoeveel je eigenlijk vergeet...''


Muniz heeft in 2009 een serieus auto-ongeluk gehad tijdens een race, waarvan hij lange tijd heeft moeten herstellen. Misschien dat de crash het probleem groter heeft gemaakt, maar Muniz wil wel doorgaan met acteren en werken in Hollywood: ''2017 is tot nu toe een goed jaar voor mij, aangezien ik heb leren leven in de tegenwoordige tijd. Ik ben gelukkig met mijn carrière, ik ben blij met de keuzes die ik heb gemaakt en alles wat ik doe. Ook al onthoud ik het helaas niet allemaal, ik ben tevreden''.



NieuwsFilm

meest populair