Algemeen

Pathé opent eerste Nederlandse 4DX-zalen in Amsterdam en Rotterdam

Vanaf december te bezoeken!

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 17:25 in Algemeen
Pathé opent in december in Amsterdam en Rotterdam de eerste twee 4DX-zalen van Nederland. Specifiek komen de zalen naar Pathé De Munt en Pathé de Kuip. De gedachte achter de 4DX-zalen is dat kijkers films ook beleven. Daartoe voegt men twintig verschillende effecten toe, waaronder bewegende stoelen, weersimulaties en geuren.

Dertje Meijer, Managing Director van Pathé: "Met de introductie van 4DX geeft Pathé opnieuw invulling aan zijn innovatiestrategie. Veel van onze bezoekers zijn steeds weer op zoek naar de nieuwste en meest optimale filmbeleving; met het revolutionaire 4DX komt Pathé alweer aan die behoefte tegemoet."

De 4DX-stoelen hebben drie basisbewegingen: omhoog en omlaag, naar links en rechts en naar voren en achteren. Daarmee zijn talloze variaties mogelijk, die je bijvoorbeeld een gevoel van vliegen of duiken geven. iStudio, het montageteam van 4DX, zorgt bij elke film voor optimale effecten die niet ten koste gaan van het comfort.

Door 4DX zijn films niet langer gebonden aan de beperkingen van beeld en geluid. Het is volgens Pathé stap in een evolutie die bezoekers meeneemt op de reis naar de totale filmervaring.

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

traveler

Avatar

Is hier serieus vraag naar?

rainking

Avatar

Ik had liever een IMAX zaal in De Kuip, maar ja, dan gaat er helemaal niemand meer naar Schouwburgplein.

Voor mij hoeft 't niet trouwens. Ik kan slecht stilzitten, maar dan hoeft een stoel dat nog niet voor me te doen.

Steve-O

Avatar

Waarom investeren ze niet lekker in Laser, vooral voor IMAX zalen? De projectie is helaas niet veel soeps, 2K op zulk formaat...
Die 4D onzin heeft echt geen toegevoegde waarde. Blijf het ook erg jammer vinden dat we vast blijven zitten aan die onnozele 3D.

traveler

Avatar

Ik sta hier dus niet alleen in. Investering in beter beeld / Imax / geluid heeft voor mij ook veel meer prio dan een 4d ervaring. Lijkt mij eerder hinderlijk. 3D vind ik overigens ook niks toevoegen. Ok heel soms..

Frietgezicht

Avatar

Ik hoorde geruchten dat ze openen met een lady's night en Weinstein de gastheer is.

Sunspot

Avatar

Eerder over gehoord, niet verwacht dat het al zo snel te ervaren was.

Ben wel benieuwd

badhatharry2

Avatar

Ik vind het helemaal niets, was leuk voor pakweg 20 minuten maar toen leidde het af vd film. Ik denk dat het meer een gimmick van zeer tijdelijke aard is. Ik heb het mogen ervaren met mad Max fury road

Master Of Films

Avatar

Nou geweldig. Maar waar blijven die Dolby Cinema zalen Pathé!!!!! Natuurlijk wordt het Star Wars voor 4DX, maar ik wil Star Wars in Dolby Cinema.

Trouwens, volgend jaar wordt pas de IMAX zaal verbouwd in Tilburg volgens het immersive soundsysteem. Zelfde als de Kuip en Arnhem.

rainking

Avatar

Een korte ervaring in een pretpark, zoals Honey, I Shrunk The Audience, dat is dan nog wel grappig, maar een volledige film? Nee, voor geen meter.

Ik kijk wel erg uit naar de eerste berichten dat er mensen out zijn gegaan van de stank tijdens een horrorfilm.

Master Of Films

Avatar

Frietgezicht "Ik hoorde geruchten dat ze openen met een lady's night en Weinstein de gastheer is."
Kan je zien bij de live reportage op het ScreenJunkies kanaal met host Andy Signore. Van die lady night's film gaat uiteraard een Horny...ik bedoel een Honest Review maken speciaal voor ScreenJunkies Plus.

johanneslol11

Avatar

Ik ben dan blijkbaar een van de weinige die dit echt geweldig lijkt! Ik ben ook een voorstander van 3D. Meer dingen aan de film zorgt er juist voor dat ik weer naar de bios wil. Voor gewoon een groot scherm gebruik ik wel een gear vr..

Moviemagic

Avatar

Ik vraag me af of na een zit van 2 uur met al die bewegingen en geuren de lol er nog wel aan zit.

YankeeWaRRiaH

Avatar

In Antwerpen en Brussel komt er bij Kinepolis ook een 4DX-zaal. Ze zouden beter investeren in meerdere IMAX zalen in België...

Chrischzz

Avatar

Jaaaah.. 2 en een half uur een Michael Bay film zien..
En dan helemaal stuk uit de bios komen...


Sorry, maar wat een onzin is dit zeg.. echt.

Banned

Avatar

Leuk voor een pretpark maar ik kan me niet inbeelden dat je hier vrijwillig een film gaat bekijken... nuja goeie films zullen ze toch niet in de formaat draaien...

SeanDeNiro

Avatar

Het lijkt wel een pretpark. Het nieuwe publiek zal dit wel willen maar ik heb er totaal geen behoefte aan. Doe mij maar een nieuwe Se7en of Silence of the Lambs zonder 3 en 4D.

SeanDeNiro

Avatar

Banned Avatar 12.10.2017 10:48Leuk voor een pretpark
Jij was eerder en das niet leuk...

Spiderpig

Avatar

Zou leuker zijn als het ook nog VR is.

nieuwslaatste nieuws

meest populair