Algemeen

Lionel Richie maakt biopic Curtis Mayfield

Richie heeft de filmrechten gekocht op het leven van de legendarische soulzanger.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Kaj van Zoelen om 09:44 in Algemeen
Zanger Lionel Richie (vooral bekend als zanger van The Commoderes en het liedje "Hello") heeft de rechten verkregen om een speelfilm te maken over het leven van de legendarische songwriter en muzikant Curtis Mayfield. Richie gaat de film produceren in samenwerking met de vrouw en zoon van de overleden Mayfield.

Curtis Mayfield werd in 1942 in Chicago geboren en begon op elfjarige leeftijd al met het schrijven van liedjes. Op zijn veertiende werd hij als zanger lid van de soulgroep The Impressions. In de jaren zestig schreef hij voor hun onder andere de hits "People Get Ready" en "Keep On Pushin'"". In totaal schreef Mayfield meer dan 1900 liedjes.

Het sociale en politieke bewustzijn dat hij in die hits tentoonstelde, liet hij ook zien in zijn solocarrière met nummers als "If There's Hell Below (We're All Gonna Go)" en zijn werk aan verscheidene Blaxploitationfilms zoals Superfly. Een zeer bijzondere film dankzij Mayfields muziek, waarmee hij commentaar en kritiek op het verhaal en de personages geeft, terwijl je ernaar kijkt.

In 1990 raakte Mayfield door een ongeluk vanaf zijn nek verlamd, waardoor hij geen muziekinstrumenten meer kon spelen. Hij bleef nog wel zingen, ondanks dat dit steeds moeilijker voor hem werd. Zijn laatste album werd woord voor woord apart opgenomen. In 1999 overleedt Mayfield op 57-jarige leeftijd.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair