Bordspel Kolonisten van Catan wordt film

Sony is bezig met de rechten te verkrijgen.

Kaj van Zoelen 13 oktober 2017 08:00 in Algemeen
Al het speelgoed en alle spelletjes worden tegenwoordig ook films. Sony Pictures is aan het onderhandelen om de filmrechten te verkrijgen voor het populaire bordspel De Kolonisten van Catan, in het Engels The Settlers of Catan genoemd.

Gail Katz (producent van onder andere Air Force One, The Perfect Storm en Pawn Sacrifice) gaat de verfilming produceren, want zij heeft die felbegeerde rechten sinds 2015. Dan Lin (It, The Lego Movie) voegt zich bij haar, net als Jonathan Eirich. Blaise Hemingway gaat het script schrijven.

Sony wil dat de film snel gemaakt wordt, en heeft bij succes eventueel al meteen een reeks films in gedachten, gebaseerd op het spel. Gail Katz zegt dat ze het spannend vindt om met Sony de "wereld van Catan" tot leven te brengen en dat ze samen "als enorme fans de eindeloze mogelijkheden zien van verhalen die het spel zou kunnen inspireren."

Het spel werd oorspronkelijk gemaakt door Klaus Teuber onder de naam Die Siedler von Catan, in 1995. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 25 miljoen exemplaren verkocht, in 38 talen. Waarmee aan de wieg stond van de hernieuwde populariteit van bordspelletjes in die landen.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Waarom anders niet direct een universum aankondigen? Eigenlijk weet je als je dit soort titels leest toch direct over welke studio het zal gaan.

Banned

Avatar

Hoe zit het met dat andere goed idee? Monopoly the movie.

Moviemagic

Avatar

Ik wacht wel op 'Dammen...the beginning'.

NieuwsFilm

meest populair