Algemeen

Marvel overweegt film met enkel vrouwelijke helden

Eindelijk...

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 12:37 in Algemeen
Actrice Tessa Thompson stelt dat ze gesprekken heeft gevoerd met Marvel over een film waarin enkel vrouwelijke heldinnen te zien zijn. Thompson vertelde dat ze Marvel-baas Kevin Feige benaderde, waarop Feige de gesprekken bevestigde. Hoe officieel die zijn is maar de vraag, al lijkt zijn antwoord wel te impliceren dat zoiets in de maak is.

Feige vertelde dat "als je op de schouder getikt wordt en je omdraait en dan ineens een groep van de belangrijkste Marvel-vrouwen voor je ziet staan, wachtend op wat je te zeggen hebt," dat behoorlijk intimiderend is. Wellicht dat de studio dan ook op dit moment overweegt om voor een dergelijke film te gaan. Dat mag ook wel, want Marvel heeft sinds 2010 een rol voor Scarlett Johansson als Black Widow en toch heeft zij nog altijd geen solofilm gekregen.

In Phase 3 worden gelukkig wel wat van de moeilijkheden die Marvel hiermee lijkt te hebben rechtgezet. Naast Johansson zien we ook Evangeline Lilly als een heldin (in Ant-Man and The Wasp), is Tessa Thompson als Valkyrie te zien (in Thor: Ragnarok) en krijgt Brie Larson (als Captain Marvel) een solofilm.

Vanaf 26 oktober is Thor: Ragnarok in de bioscoop te zien.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Duck-Twacy

Avatar

Ik zou er 1 maken met alleen maar trans vrouwen, o wacht zo'n film hadden we al

Master Of Films

Avatar

Frietgezicht "En met Weinstein als badguy"

En Andy Signore als zijn henchman. Het is maar dat Battfleck bij de concurrent werkt anders hadden we die ook aan Weinstein gekoppeld als partner in crime.

SeanDeNiro

Avatar

En hoe zit het dan met genderneutraal? Ik heb eergisteren de vrouwelijke versie van Ghostbusters gezien en mannen zijn simpelweg beter op alle vlakken. Ik denk niet dat ze een miljardenomzet genereren met voor en door vrouwenfilms.

mrPitchBlack

Avatar

en niet te vergeten Elizabeth Olsen aka
Wanda Maximoff / Scarlet Witch

Ang3l

Avatar

Ik vind Black Widow simpelweg niet interessant genoeg voor een solofilm. Ben wel benieuwd naar Captain Marvel.

Master Of Films

Avatar

Ik herinner me een stukje van Thiver van kort geleden, waarin hij zich erover beklaagde dat alle Marvel vrouwen uniek gevonden willen worden en er daarom allemaal hetzelfde uitzien. Ondetussen heb ik dezelfde indruk gekregen.

KeesjeNL

Avatar

Waarom geen cross-over met Ghostbusters en SexintheCity?

Sunspot

Avatar

@Ang3l

Yep, ze is totaal niet interessant eigenlijk, ja, ze loopt er leuk bij in dat strak pakkie, maar dat ishet eigenlijk wel haha.

ThomasOMalley

Avatar

Master of Films "Ik herinner me een stukje van Thiver van kort geleden, waarin hij zich erover beklaagde dat alle Marvel vrouwen uniek gevonden willen worden en er daarom allemaal hetzelfde uitzien."
Is eigenlijk een quote van Theo Maassen, maar met Marvel eraan toegevoegd. Weet zo niet meer welke show.

Artificialis

Avatar

Wat zijn vrouwen? Zoals eerder genoemd dacht ik dat we inmiddels genderneutraal waren? Een film maken met alleen vrouwen klinkt eerlijk gezegd beledigend, discriminerend en uiteraard racistisch..

Daarnaast bevinden de boeiendste vrouwelijke superhelden zich voornamelijk in de X-Men wereld. Geen enkel probleem met meer vrouwen dan mannen, maar waarom een film met uitsluitend vrouwen als uitgangspunt nemen?

benjamin

Avatar

Artificialis "Een film maken met alleen vrouwen klinkt eerlijk gezegd beledigend, discriminerend en uiteraard racistisch.."
Zelfs als dat in het artikel zou staan, zegt het vooral nog meer over jou dat je daardoor beledigd zou zijn.

Artificialis

Avatar

Zelfs als dat in het artikel zou staan, zegt het vooral nog meer over jou dat je daardoor beledigd zou zijn.


Precies mijn gedachte wanneer mensen bij het minste of geringste over belediging, discriminatie en/of racisme spreken. ;)

Ed Crane

Avatar

Inmiddels genderneutraal? Hoe kom je daar nu bij?

Artificialis

Avatar

Inmiddels genderneutraal? Hoe kom je daar nu bij?

Heb je dat niet meegekregen? Toiletten, kleding, treinreizigers, overheidsfuncties, niet langer meer ingedeeld/aangesproken als mannen en vrouwen. Dat zou namelijk ''discriminerend'' zijn.

nieuwslaatste nieuws

meest populair