Vervolg op 'It' moet geest Pennywise betreden

Wat acteur Bill Skarsgård betreft in elk geval.

De Losers wisten Pennywise (Bill Skarsgård) slechts tijdelijk te verslaan in It, aangezien er een vervolg komt. Acteur Skarsgård vertelde nu wat hij hoopt dat we te zien krijgen in het vervolg. Wat hem betreft gaat de film van regisseur Andy Muschietti dieper in op de geest van het personage en het kosmische achtergrondverhaal.

Dat vertelde de acteur tijdens een interview met IGN op de New York Comic Con. Hij denkt dat de enige juiste manier waarop het vervolg - dat met volwassen personages te maken heeft - gemaakt kan worden, is door het "actief anders" te maken dan de vorige film en de psychologie achter horror te bekijken.

"De eerste film werkte zo goed, denk ik, omdat dit uiteindelijk het verhaal van de kinderen is, en je gaat om die kinderen geven," begon Skarsgård. "En de tweede zal een volwassen verhaal worden. En ik denk dat de enige juiste manier om dat te maken, is door het actief anders te maken. Ik denk dat het de moeite waard is om naar de psychologische aspecten van horror te kijken, maar misschien ook een beetje naar de kosmologische oorsprong van dit wezen. Wie is hij, en waar komt hij vandaan?"

De boeken geven daar wat antwoorden op, maar niet heel duidelijk. It zou voortkomen uit het Macroversum, net als zijn aartsvijand, de Schildpad - die de schepper van ons universum is. Er wordt gesuggereerd dat zowel It als de Schildpad gemaakt zijn door een omnipotente schepper. Maar veel meer weten we niet. Wat de acteur betreft leren we daar in elk geval meer over.

"Weet je, het wordt ook nauwelijks beantwoord in het boek. Ik bedoel, het is heel abstract, En ik kan dat wel waarderen. It kan eigenlijk een soort psychedelische trip zijn waarin je de geest van Pennywise betreedt. En als je het boek gelezen hebt, weet je ook dat ze echt zijn geest betreden. Of ze gaan naar een transdimensionele plek en verslaan hem daar. Wat interessant zou zijn, is hoe die plek eruit ziet. Daar liggen denk ik kansen en ik ben er benieuwd naar."

It draait in de bioscoop, het vervolg in september 2019.



NieuwsFilm

meest populair