Celebrity

Nu ook Affleck beschuldigd van aanranding

Affleck is de volgende aan de publieke schandpaal, maar ook 'Justice League'-collega Jason Momoa gaat op het moment diep door het stof...

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 12:36 in Celebrity
Net als heel de wereld, reageerde ook acteur Ben Affleck (Justice League, Gone Girl) gechoqueerd op het nieuws dat de invloedrijke studiobaas Harvey Weinstein jarenlang vrouwen uit het vak seksueel heeft geïntimideerd. In een statement vertelde Affleck 'boos en verdrietig' te zijn. Maar nu blijkt dat Affleck eigenlijk een behoorlijke hypocriet is. Affleck heeft namelijk ook zelf ongevraagd vrouwen betast in het verleden. Én daar zijn nu zelfs beelden van opgedoken...


Filmster en regisseur Affleck reageerde net als heel fatsoenlijk Hollywood vol afschuw op de berichten over de seksuele intimidatie van producer Weinstein. Een volger op social media bracht echter een feit aan het daglicht dat Affleck waarschijnlijk al lang heeft proberen te vergeten. Affleck kon in het verleden ook zelf regelmatig niet van de vrouwen afblijven. Wat is er precies aan de hand?

TMZ's The One Tree Hill-actrice Hilarie Burton werd in 2003 op toen 19-jarige leeftijd betast door Affleck tijdens een interview met draaiende camera's. Affleck greep de borsten van Burton vast. Veel mensen zullen zich dat moment niet meer herinneren, maar een Twitter-gebruiker herinnert Affleck nog even aan zijn misstap. Dat opmerkelijke incident is dus vastgelegd op video en deze is hieronder te bekijken. Affleck haastte zich vervolgens om publiekelijk zijn excuses aan te bieden aan Burton.Maar dat is niet het enige opmerkelijke verhaal over het gedrag van de 45-jarige Affleck. Net als bij Weinstein duiken er nu bij Affleck ook steeds meer slachtoffers op van zijn seksuele intimidatie. Ook visagiste Annamarie Tendler, de echtgenote van komiek John Mulaney, komt met haar verhaal naar buiten. In 2014 tijdens de uitreiking van de Golden Globes stapte de acteur op haar af en greep hij haar bij haar billen. Volgens Tendler gleed zijn vinger langs haar bilnaad heen. Tendler heeft het incident dus jarenlang verzwegen, maar eist nu ook een publieke excuses van Affleck voor zijn wangedrag tegen haar.


Deze twee incidenten doen sterk denken aan een ander voorval. In 2004 interviewde presentatrice Anne-Marie Losique de populaire Batman-vertolker voor de televisiezender Montrael TV. Affleck was duidelijk onder de indruk van Losique en pakte haar tijdens het interview op zijn schoot. Vervolgens zei Affleck dat hij graag zou willen zien dat de vrouw haar topje uitdeed, omdat hij erg onder de indruk was van haar borstpartij. Ook dit is vastgelegd op beeld. Wel lijkt Losique het allemaal niet erg te vinden, maar Affleck had destijds wel een relatie met zangeres Jennifer Lopez, dus helemaal zuiver zijn zijn daden niet.


Overigens is Affleck niet de enige DC-superheld die op het moment onder vuur ligt. Ook zijn collega Jason Momoa (Aquaman, Bullet to the Head) is momenteel in opspraak. Tijdens een vragenpanel tijdens een Comic Con-evenement in 2011 vroeg een fan aan Momoa, daar aanwezig voor zijn rol als Khal Drogo in HBO's hitserie Game of Thrones, wat de acteur nou precies zo leuk vindt aan deze acteerklus. Zijn antwoord? "Je mag bloedmooie vrouwen verkrachten." Ook dit incident komt nu weer boven water en doet de nodige stof opwaaien. De video van Momoa's reactie is hier te bekijken.

31 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sand

Avatar

haha how shit, dat laatste filmke van Affleck is wel heel triest.. hypocriet idd met zijn reacties..

Master Of Films

Avatar

Zo, dus uiteindelijk toch nog de Battfleck incidenten op FT rondom Weinstein en Burton. Kan wel eens nare gevolgen hebben op Justice League. Op social media hekelt steeds meer Amerikaanse vrouwen aan Battfleck.

Wilskracht

Avatar

Zit blijkbaar in de familie. Die Casey Affleck is ook niet vrij van seksuele zonden.

dondeestagb

Avatar

Bah, walgelijk! Echt walgelijk!

eltorro

Avatar

Oh oh en dan zul je zien dat dat ook weer effect heeft op zijn films, terwijl het niks zegt over de kwaliteit van de films.

Frietgezicht

Avatar

HAHAHAHAHAHAHAHA. Dat 2e filmpje is een walgelijk voorval?


Die vrouw is er zelf voor uitgekomen dat het geen lastigvallen was, ze het zelf leuk vond, het een skit was, enz.


Was is dit opeens voor feministisch gelul (van mannen zelfs,hoe triest ben je dan haha)


Gaan jullie lekker doen of ze een slachtoffer is terwijl ze het zelf leuk vond met een toen speelse populaire Affleck en dat verteld ze nu zelf. Kun je hier zien(ze is er trouwens niet knapper op geworden)

chazillionair28

Avatar

Ik weet niet hoor maar in dat tweede filmpje heeft ze het meer naar haar zin dan dat ze zich ongemakkelijk voelt, beetje dubbel hypocriet dan om met de hype nu mee te gaan. Neemt niet weg dat Ben gewoon fout zit.

ISIM

Avatar

Kijk Weinstein is het gewoon bewezen. Maar ik moet het allemaal nog zien van Affleck, is juist altijd een persoon geweest die zich voor meerdere zaken positief inzet, lijkt mij ook niet echt het type die vrouwen lastig valt.

En nu Jason aanvallen, beter hadden ze Game of THrones moeten aanvallen, heb de serie nooit gezien maar ik hoor wel dat het zwaar vrouwonvriendelijk is.

Maar er is toch echt wat mis in Hollywood, maar eerlijk gezegd komt dit toch niet als een verassing. Vrouwen verdienen ook al minder dan mannen, dat alleen al klopt toch niet.

Frietgezicht

Avatar

Niemand neemt die opmerking van Jason serieus. Hij maakt een 'grap'.
Als de grap je niet bevalt ok(smaken verschillen) maar die zaal ligt helemaal plat.
Beetje triest als ze nu daarover gaan beginnen terwijl iedereen het toen grappig vond.

Een vrouw verkrachten is wel wat anders dan grapjes maken over je karakter die in een serie vrouwen verkracht.
Wie hier had niet de acteur willen spelen die de mooiste actrice ooit(Monica Bellucci ) mocht verkrachten in Irriversible...

Thiver

Avatar

ISIM "Maar ik moet het allemaal nog zien van Affleck, is juist altijd een persoon geweest die zich voor meerdere zaken positief inzet, lijkt mij ook niet echt het type die vrouwen lastig valt."

Ja, maar het ik iemand die al zijn halve leven een drankprobleem heeft. En 'niet het type' is van een afstand lastig te zeggen. Veel mensen die regelmatig over de schreef gaan, weten hun duistere trekken heel aardig af te schermen van de buitenwereld. Vooral degenen die een imago te beschermen hebben en wiens werk bestaat uit acteren...

Frietgezicht "Wie hier had niet de acteur willen spelen die de mooiste actrice ooit(Monica Bellucci ) mocht verkrachten in Irriversible..."

Ik.

Akke Moeka Hara

Avatar

Ik vind zelf, als een vrouw dit overkomt en ze giechelt er om op dat moment, dan is het voor mij gewoon flirten, ben je er niet van gedient dan zeg je dat ter plekke, maar niet ter plekke lachen gieren brullen en dan jaren later, hij betaste mij.
Genoeg vrouwen op een feestje of tijdens werk die aan je zitten, op je kont slaan of aan je middel, beetje onschuldige toenadering zoeken.
Geen probleem, maar zou wel raar zijn als ik nu tegen diezelfde vrouwen een aanklacht ga indienen.

Sunspot

Avatar

Got is niet vrouwonvriendelijk, is gewoon hoe het in die tijden meer was.

je ziet juist veel krachtige vrouwen, vooral in de latere seizoenen, zelfs feministisch vaak, vooral in de latere seizoenen is mij opgevallen.

Sunspot

Avatar

Jason Momoa is sowieso aan het grappen, het is alleen nogal bot om het op zo een conventie te zeggen, veel mensen zijn nogal snel geschokt.

Juist die Momoa lijkt me een type dat nogal 'lomp' kan overkomen :D.

Mellie

Avatar

Tja nou gaat de beerput open...

Ik denk dat je er sowieso van schrikt wat die haantjes allemaal uitproberen!

benjamin

Avatar

ISIM "En nu Jason aanvallen, beter hadden ze Game of THrones moeten aanvallen, heb de serie nooit gezien maar ik hoor wel dat het zwaar vrouwonvriendelijk is."
Je bedoelt die reeks die bekend staat om z'n vele sterke vrouwelijke personages?

Master Of Films

Avatar

Mellie "Tja nou gaat de beerput open..."
Die was al open met Weinstein.

ISIM

Avatar

Ooo dat vast ook wel. Maar ik ken de serie niet. Ken het wel, alleen nooit echt gevolgd.

Snap ook niet dat Filmtotaal zulke artikelen deelt. Niemand is schuldig verklaard of wat dan ook. Weinstein is anders, is gewoon bewezen.

Maar als Ben Affleck morgen na Filmtotaal belt om zijn film JL te promoten dan zullen jullie vast niet Nee zeggen

Goku32

Avatar

Wtf die Momo vage gast omdat te zeggen tegen een fan. Maar niet normaal heb je zoveel geld en dan rand je allemaal vrouwe aan triets deze figuren

Spiderpig

Avatar

Wel toevallig dat er nu opeens allemaal verhalen boven komen. En dat van Mamoa slaat al helemaal nergens op , want dat was gewoon een grap die refereert naar GOT. Volgens mij zijn er wel ergere dingen aan de hand op dit moment in de wereld.

Sunspot

Avatar

@Thiver

Dan moet je eens kijken, en niet blindstaren op die hoerenhuizen, al dat naakt aan vrouwen :D. Dat was gewoon veel meer in die tijd, vrouwen hadden simpelweg niet veel te zeggen.

Maar zitten onwijs veel sterke vrouwen in, sommigen worden gedurende de serie sterk, anderen zijn dat al, maar gaat erom hoe ze overleven in een mannenwereld.

Sowieso, de vrouwen hebben sowieso de macht in GoT, vooral in de latere seizoenen. De mannen werken zowat allemaal voor de vrouwen.

Zit echt veel feminisme in en vrouwen worden juist afgebeeld als degenen die meer nadenken. Maar goed, als je het ooit gaat volgen, dan merk je het vanzelf wel.

Veel te veel mensen laten zich volgens mij afleiden door die hoerenhuizen, paar verkrachtingen en dat naakte. Maar zo simpel is het niet.

Decepticon

Avatar

Ik ben het met Friet, Akke en Sunspot eens.

Mamoa was duidelijk aan het grappen, het kan idd misschien wat raar en hard overkomen, maar Mamoa lijkt mij ook een lompe gast in het echt, die lompe opmerkingen maakt, iedereen het wel zo'n vriend in zijn vriendenkring.

Dat van Affleck is ook onzin imo, dat eerste filmpje lijkt zijn hand haar borst niet te raken maar is slecht te zien, maar dat tweede filmpje, man man, die meid heeft haar handen all over hem. Affleck doet daar niks. Ik zat te wachten dat zíj hem vol op de mond zou pakken.

Ik denk dat naast de serieuze harassments, die zeker aangepakt dienen te worden, nu ook de meest onschuldige dingen worden aangehaald, puur om de gossip om dit ontwerp kracht bij te zetten en misschien proberen om straks schadeclaims te krijgen.

Thiver

Avatar

Ehm... Sunspot? Waarom is je hele Game of Thrones-uiteenzetting aan mij gericht? Ik heb niets over die serie gezegd. En waarom plaats je deze reactie überhaupt? Er staat vrijwel exact hetzelfde in als in je twee berichten van vanmiddag...

Frietgezicht

Avatar

@ Thiver, je kunt natuurlijk wel de dames rond Weinstein de schuld geven dat ze er lang mee rond gelopen hebben maar hun hele carriere en dus brood kon van het bord verdwijnen. Als jij je verdiept in de zaak lees je dat wel.

En waarom die haat naar Game of Thrones?
Ik kan het nog begrijpen als je series als Spartacus erbij betrekt.
Maar goed, het gaat over verkrachtingen( Affleck en Jason zijn onschuldig) van Weinstein en dat komt niet door series.

Adekikker01

Avatar

Overdreven geneuzel dit!

Artificialis

Avatar

Misschien moeten alle mannen maar preventief worden opgepakt, want kijk wat voor wilde beesten wij zijn! Moord en doodslag is er niks bij...

Wat voor domme malloot is Ben Aflleck ook dat hij zijn excuses gaat aanbieden voor wat geflirt uit zijn jonge jaren.. Ik ken zat vrouwen die zouden willen dat ze in die tijd door Aflleck waren beetgenomen..

MikeyMo

Avatar

Het begint nu allemaal wel hele krampachtige vormen aan te nemen. Nog even en iedereen die wel eens naar een vrouw heeft gekeken heeft regels overschreden.

Ik krijg in het geval van Affleck, als ik naar die filmpjes kijk, op geen enkel moment het idee dat daar echt dwang dan wel een intimiderende situatie is. Dat is gewoon iemand die speels aan het flirten is en zo te zien de dames in kwestie op het moment zelf ook totaal geen problemen mee hebben.

Sunspot

Avatar

@Thiver

Graag gedaan hoor. Nee, waarom, omdat jij denkt dat de serie vrouwonvriendelijk is, gebaseerd op niks eigenlijk.

Maar er zit wel wat verschil in de reacties hoor, moet je maar even teruglezen.

benjamin

Avatar

Sunspot " Nee, waarom, omdat jij denkt dat de serie vrouwonvriendelijk is, gebaseerd op niks eigenlijk. "
Ik zie Thiver dat toch ook precies nergens zeggen. Vooral jouw bewering dat dit zo zou zijn is dus gebaseerd op niks.

Sunspot

Avatar

Lees zijn reactie eens zou ik zeggen. Wat staat er, juist, gebaseerd op hear say, dus niks, want er klopt niks van, waar hij het gelezen of gehoord heeft, doet er niet toe, het klopt gewoon niet.

Gebaseerd op niks uiteindelijk, gebaseerd op mensen die de serie niet begrijpen of willen begrijpen.

Dus ik was zo aardig om hem even wat informatie te geven gebaseerd op mijn ervaringen met de serie.

benjamin

Avatar

Sunspot "Lees zijn reactie eens zou ik zeggen."
Heb ik gedaan en ik vind niks terug over Game Of Thrones. Ik denk dat je op de verkeerde reageert hoor, beetje zonde dat je niet in staat lijkt dit toe te geven.

nieuwslaatste nieuws