Nu ook Affleck beschuldigd van aanranding

Nu ook Affleck beschuldigd van aanranding

Affleck is de volgende aan de publieke schandpaal, maar ook 'Justice League'-collega Jason Momoa gaat op het moment diep door het stof...

Net als heel de wereld, reageerde ook acteur Ben Affleck (Justice League, Gone Girl) gechoqueerd op het nieuws dat de invloedrijke studiobaas Harvey Weinstein jarenlang vrouwen uit het vak seksueel heeft geïntimideerd. In een statement vertelde Affleck 'boos en verdrietig' te zijn. Maar nu blijkt dat Affleck eigenlijk een behoorlijke hypocriet is. Affleck heeft namelijk ook zelf ongevraagd vrouwen betast in het verleden. Én daar zijn nu zelfs beelden van opgedoken...


Filmster en regisseur Affleck reageerde net als heel fatsoenlijk Hollywood vol afschuw op de berichten over de seksuele intimidatie van producer Weinstein. Een volger op social media bracht echter een feit aan het daglicht dat Affleck waarschijnlijk al lang heeft proberen te vergeten. Affleck kon in het verleden ook zelf regelmatig niet van de vrouwen afblijven. Wat is er precies aan de hand?

TMZ's The One Tree Hill-actrice Hilarie Burton werd in 2003 op toen 19-jarige leeftijd betast door Affleck tijdens een interview met draaiende camera's. Affleck greep de borsten van Burton vast. Veel mensen zullen zich dat moment niet meer herinneren, maar een Twitter-gebruiker herinnert Affleck nog even aan zijn misstap. Dat opmerkelijke incident is dus vastgelegd op video en deze is hieronder te bekijken. Affleck haastte zich vervolgens om publiekelijk zijn excuses aan te bieden aan Burton.



Maar dat is niet het enige opmerkelijke verhaal over het gedrag van de 45-jarige Affleck. Net als bij Weinstein duiken er nu bij Affleck ook steeds meer slachtoffers op van zijn seksuele intimidatie. Ook visagiste Annamarie Tendler, de echtgenote van komiek John Mulaney, komt met haar verhaal naar buiten. In 2014 tijdens de uitreiking van de Golden Globes stapte de acteur op haar af en greep hij haar bij haar billen. Volgens Tendler gleed zijn vinger langs haar bilnaad heen. Tendler heeft het incident dus jarenlang verzwegen, maar eist nu ook een publieke excuses van Affleck voor zijn wangedrag tegen haar.


Deze twee incidenten doen sterk denken aan een ander voorval. In 2004 interviewde presentatrice Anne-Marie Losique de populaire Batman-vertolker voor de televisiezender Montrael TV. Affleck was duidelijk onder de indruk van Losique en pakte haar tijdens het interview op zijn schoot. Vervolgens zei Affleck dat hij graag zou willen zien dat de vrouw haar topje uitdeed, omdat hij erg onder de indruk was van haar borstpartij. Ook dit is vastgelegd op beeld. Wel lijkt Losique het allemaal niet erg te vinden, maar Affleck had destijds wel een relatie met zangeres Jennifer Lopez, dus helemaal zuiver zijn zijn daden niet.


Overigens is Affleck niet de enige DC-superheld die op het moment onder vuur ligt. Ook zijn collega Jason Momoa (Aquaman, Bullet to the Head) is momenteel in opspraak. Tijdens een vragenpanel tijdens een Comic Con-evenement in 2011 vroeg een fan aan Momoa, daar aanwezig voor zijn rol als Khal Drogo in HBO's hitserie Game of Thrones, wat de acteur nou precies zo leuk vindt aan deze acteerklus. Zijn antwoord? "Je mag bloedmooie vrouwen verkrachten." Ook dit incident komt nu weer boven water en doet de nodige stof opwaaien. De video van Momoa's reactie is hier te bekijken.

NieuwsFilm

meest populair