Celebrity

Machtsmisbruiker Harvey Weinstein mishandelde ook zijn broer Bob

De filmproducent was ook op de hoogte van Harvey's zieke gedrag.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 08:00 in Celebrity
Het ziet ernaar uit dat filmproducent Harvey Weinstein geen bondgenoten meer heeft gedurende deze heftige periode waarin de 65-jarige Amerikaan door iedereen beschuldigd wordt van seksuele intimidatie, wangedrag en misbruik. Diverse actrices hebben al een boekje opengedaan over Weinstein's ongure acties, waaronder Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Cara Delevingne en Kate Beckinsale. Nu doet Harvey's jongere broer Bob er een schepje bovenop. In een interview met The Hollywood Reporter onthulde hij op de hoogte te zijn van Harvey's praktijken, maar dacht dat de dames deze goedkeurden.

"Ik was me eigenlijk erg bewust van het feit dat Harvey met elke vrouw flirtte die hij ontmoette," begint de 62-jarige man. "Ik walgde van zijn smerige daden. Maar dat is alles wat ik wist. Ik zei tegen hem: 'Harvey, je gaat gewoon vreemd. Waarom doe je dat continue?' Ik zag het hem doen, al was ik niet bij hem in de kamer. Ik dacht dat hij letterlijk eropuit ging om aanhoudend vreemd te gaan. Het was niet eens alsof hij een minnares had. Het was de ene vrouw na de ander, daar was ik van op de hoogte. Maar van de dingen die vermeld zijn in de New York TImes? Absoluut niet. Op geen ene manier was ik me ervan bewust dat hij zo'n roofdier was. En dat hij mensen ervan overtuigde om dingen te doen? Ik dacht dat het allemaal wederzijdse situaties waren."

Bob gaat al vijf jaar niet meer met zijn broer om. Hij zegt dan ook dat hij van hem is "gescheiden." Op geen enkele wijze kon hij meer bij hem in de buurt zijn, al wilde hij Harvey wel helpen. "Hij vermeed het om hulp te zoeken. We smeekten het hem." Bob Weinstein is overigens niet helemaal verbaasd door de nieuwtjes die de afgelopen tijd rondgaan. Zelf heeft hij ook een akelig verleden met zijn oudere broer.

"Ik was ook dikwijls het doelwit van verbaal geweld. Één keer zelfs fysiek. En ik ben echt niet op zoek naar een klein beetje van iemands medeleven. Ik plaats mezelf niet in dezelfde categorie als de vrouwen die hij kwaad heeft gedaan. Maar het is een ingewikkelde zaak wanneer het je eigen broer is die jou mishandelt. Hij brak mijn neus niet, maar hij werd wel fysiek terwijl er andere mensen aanwezig waren. En hij viel me aan. Ik had er toen iets aan moeten doen."

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

"Ik had er toen iets aan moeten doen."

Dit geldt voor iedereen die er nu mee naar buiten komt... Denken jullie dat Weinstein de bak in gaat of zichzelf eerder ophangt?

Master Of Films

Avatar

Ik weet trouwens niet hoe het staat met zijn lidmaatschap van de Producers Guild of America. Beter bekend als PGA.

Laatste nieuws is dat er nog gestemd moet worden.

The Producers Guild has delayed until Monday a special meeting to consider expelling Harvey Weinstein from the ranks of its members. The PGA national board of directors was to have voted today to kick him out on the charge that his alleged sexual harassment of numerous actresses is “prejudicial to the welfare of the guild.” But the guild says it pushed the meeting off until Monday “to ensure confidentiality of its proceedings.”


Weg uit de Oscars en waarschijnlijk weg van de PGA. Hij komt iig niet meer aan de bak in Hollywood. Hij is zijn Hollywood filmmacht helemaal kwijt.

Frietgezicht

Avatar

Ereptile,ik verwacht eerst een diepte interview bij CNN ofzo.

Master Of Films

Avatar

Uiteraard bij een vrouwelijk journaliste is Frietgezicht nog vergeten te melden.

nieuwslaatste nieuws

meest populair