Hoe gaat het nu verder met The Weinstein Company?

Hoe gaat het nu verder met The Weinstein Company?

Eén van de twee oprichters, Harvey Weinstein, werd vorige week ontslagen.

Het is nu inmiddels alom bekend dat Harvey Weinstein, de wereldberoemde filmproducent, wordt beschuldigd door meerdere vrouwen, onder wie ook de nodige actrices zoals o.a. Lea Seydoux, Eva Green en Cara Delevingne, van ongewenste intimiteiten en zelfs verkrachting. Harvey mag dan wel meteen zijn ontslagen door het mede door hem opgerichte productiebedrijf The Weinstein Company, de nodigen vragen zich nu toch af of het filmproductiehuis überhaupt wel stand kan houden na het ontslag van Harvey, zeker omdat alle naar buiten gekomen verhalen nu al geleid hebben tot één van de grootste schandalen in Hollywood aller tijden.

De (nieuwe) bazen van The Weinstein Company willen dit schandaal in ieder geval achter zich laten en zo snel mogelijk door met de business. Het bedrijf heeft namelijk een kort statement op internet gezet, waaruit blijkt dat ze alles onder controle hebben: ''Onze banken, partners en aandeelhouders hebben nog steeds vol vertrouwen in ons bedrijf, het is onzin dat er wordt gesproken over verkoop van het bedrijf of de stopzetting ervan. De film 'Polaroid' komt zoals gepland nog steeds uit op 22 november terwijl 'Paddington 2' vanaf 12 januari te zien zal zijn. De eerste 'Paddington' haalde meer dan 75 miljoen dollar op en we verwachten een nog groter succes met het tweede deel. 'War with Grandpa', met o.a. Robert De Niro is gepland voor 23 februari 2018. De business gaat gewoon door, net zoals het bedrijf''.

Het is wel typisch dat ze het niet over een ander groot project hebben, namelijk over The Current War met o.a. Benedict Cumberbatch. Ook wordt er met geen woord gerept over het feit of het bedrijf van naam zal veranderen; ook al is Bob Weinstein nu de grote baas, toch bestaat de mogelijkheid om het bedrijf een andere naam te geven en zo afstand te nemen van het schandaal. Natuurlijk weer met het oog op beter zaken te kunnen doen.

The Weinstein Company is trouwens niet het enige bedrijf dat lijdt onder het schandaal; Georgina Chapman, verbrak haar huwelijk met Harvey met onmiddellijke ingang toen het schandaal uitkwam, maar dat mocht niet baten. Chapman is ontwerpster en heeft haar eigen label, Machesa, maar meer en meer sterren en andere bekendheden hebben besloten niet langer haar kleding te willen dragen, ook al heeft Chapman al laten weten dat Harvey op geen enkele manier betrokken was bij haar werk.



NieuwsFilm

meest populair