Morgan Freeman gaat Colin Powell spelen

Morgan Freeman gaat Colin Powell spelen

In biopic 'Powell', over diens jaren in het Witte Huis en die beruchte presentatie aan de VN-veiligheidsraad.

Morgan Freeman gaat de rol spelen van de voormalige Minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell spelen in de nieuwe biopic Powell. Regisseur Reginald Hudlin, die net de Thurgood Marshall biopic Marshall heeft afgerond, zal Powell gaan regisseren. Het script is van de hand van Ed Whitworth, dat in 2011 op de beroemde Black List van beste onverfilmde scripts stond.

Powell speelt in de tijd dat Colin Powell Minister van Buitenlandse Zaken was in de regering van George W. Bush. Powell, een gerespecteerde generaal van het Amerikaanse leger, werd de eerste zwarte Amerikaanse Minister van Buitenlandse Zaken. Hij was in eerste instantie een tegenstander was van de invasie van Irak, omdat hij niet geloofde dat de Irakese dictator Saddam Hussein werkelijk over massavernietigingswapens beschikte.

Maar hij capituleerde aan de meer oorlogsgezinde stemmen in het Witte Huis, en gaf de inmiddels beruchte presentatie over de aanwezigheid van die wapens aan de VN-Veiligheidsraad. Het daarbij gepresenteerde bewijs werd later ontkracht, en Powell noemde dit later het dieptepunt van zijn carrière. De script speelt zich vooral af in de tijd voorafgaande aan deze presentatie.

NieuwsFilm

meest populair