Algemeen

Tilda Swinton over 'Suspiria'-remake

De actrice benadrukt dat de makers niet de intenttie hebben om Dario Argento's klassieker te doen vergeten.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Zilko Tarici om 18:27 in Algemeen
Terwijl regisseur Luca Guadagnino in de komende maanden vele prijzen zal oppikken voor de romantische dramafilm Call Me By Your Name, zal hij zich ook richten op de post-productie van de film die hij direct na die eerstgenoemde film schoot.

Het betreft hierbij de remake van Dario Argento's iconische horrorfilm Suspiria. De hoofdrollen worden gespeeld door Tilda Swinton, Dakota Johnson, Mia Goth, Chloe Grace Moretz, Lutz Ebersdorf en Jessica Harper en Radiohead-frontman Thom Yorke zal zorgen voor de (ongetwijfeld onheilspellende) muziek. Swinton sprak onlangs met Allocine over het project en liet weten dat Guadagnino de remake vanuit een nieuwe invalshoek heeft weten te benaderen:

"Het is een andere versie, geen remake. Het is belangrijk om dat te vermelden omdat we grote bewonderaars zijn van Argento's film en het onmogelijk is om zijn film te remaken. Ik heb er alleen voor getekend omdat het een compleet andere film is. We gebruiken min of meer hetzelfde verhaal, maar gaan er een hele kant mee op.

Dit is natuurlijk allemaal semantiek, maar ik denk dat mensen echt moeten begrijpen dat het geen remake is, omdat het woord 'remake' de indruk geeft dat we het origineel willen wissen. En laat het nu net zo zijn dat we het tegenovergestelde willen doen.

Dit klinkt misschien een beetje pretentieus, maar het is alsof Francis Bacon 'Study after Velázquez's Portrait of Pope Innocent X' schildert. Dit is geen remake van Velazquez. Het is het grootste compliment dat je kunt krijgen, omdat het idee van de oorspronkelijke fllm sterk genoeg is om vanuit een andere invalshoek te benaderen."


Suspiria moet ergens in 2018 de bioscopen bereiken.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair