Michael Bay produceert live-action 'Dora the Explorer' film

Michael Bay produceert live-action 'Dora the Explorer' film

Uit onverwachte hoek een kinderfilm...

Dora the Explorer, de populaire educatieve animatieserie voor kinderen, doet het al 14 jaar erg goed op Nickelodeon, gaat nu op een onverwachte manier naar het witte doek komen. Michael Bay's Platinum Dunes gaat een speelfilmversie van de televisieserie maken, met de regisseur van Bad Neighbors en Forgetting Sarah Marshall, Nick Stoller, als regisseur.

Dora the Explorer draaide van 2000 tot 2014 op Nickelodeon, dat in totaal 172 afleveringen uitzond over Dora, een 7-jarig meisje van Latijns-Amerikaanse afkomst die samen met haar aapje Boots avonturen beleefde, waarbij ze ondertussen samen met haar jonge publiek van alles leerde. Zij verkregen wereldwijd enorme populariteit, wat zich onder andere vertaalde in een enorme verkoop van merchandise.

Een speelfilmversie is al sinds 2015 in ontwikkeling, waarbij de schrijver van Puss in Boots, Tom Wheeler, oorspronkelijk de film zou gaan schrijven. Dat project ging nergens heen, totdat Michael Bay het opkocht en nu weer in productie brengt. Zijn productiebedrijf is vooral bekend van remakes van klassieker horrorfilms als The Texas Chainsaw Massacre en A Nightmare on Elm Street, niet de meest voor de hand liggende kandidaat voor Dora the Explorer.

Het plaatje hierboven is afkomstig van een parodie-trailer van een hypothetische speelfilmversie met veel actie en explosies, met Ariel Winter als Dora. Zie hier het hele filmpje:



NieuwsFilm

meest populair