'Terminator 6' wordt veel minder complex en overdreven

Maar keert terug naar de kern: de T-800.

Acteur Arnold Schwarzenegger vertelde tijdens een interview met de site Business Insider dat Terminator 6 de boel eenvoudig zal houden. Waar de laatste paar films wat overdreven complexe verhalen (en wellicht daardoor minder wisten te slagen), kenmerkten de eerste films zich juist door een kernachtig idee en strakke uitwerking. De reboot onder James Cameron zal daar weer naar terug keren.

"Ik denk dat [James] Cameron en Tim [Miller] een concept hebben bedacht waarmee ze verder kunnen met de T-800, maar een compleet nieuwe film kunnen maken. Wat ze nu doen, is een paar personages nemen, zoals die van Linda Hamilton en mijzelf, en de rest negeren. Ze bewegen weg van al die regels rond de tijdlijn en andere personages," aldus Schwarzenegger.

De gedachte is dus dat de franchise wat kernachtiger moet worden. Volgens Schwarzenegger ligt verder een deel van de reden waarom hij terug wil keren in de gedachte dat regisseur Tim Miller de leeftijd van de T-800 juist wil omarmen. "Ik denk dat het T-800 model een erg interessant personage is. Hij is een machine, kan destructief zijn en dingen doen die mensen niet kunnen. Maar tegelijkertijd zie je als er nieuwe technologie langskomt, het personage ineens kwetsbaar wordt en dat maakt hem nog interessanter."

Het wordt dus interessant om te zien hoe dat er uit komt te zien. Het wordt in elk geval een vervolg op T2: Judgement Day. Vanaf 26 juli 2019 in de Amerikaanse bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair