Piraterij kost streamers als Netflix $52 miljard

Piraterij kost streamers als Netflix $52 miljard

Hoop centjes.

Digital TV Research heeft een rapport vrijgegeven over een onderzoek naar de impact van piraterij op streamingservices in 138 landen. De conclusie is best indrukwekkend, als je kijkt naar de miljarden omzetverlies die door de illegale praktijken wordt misgelopen.

Volgens het onderzoek lopen Netflix, iTunes, Amazon en hun 'streaming peers' over de periode tussen 2016 en 2022 maar liefst $52 miljard mis door piraterij. Dit verlies bestaat uit het misgelopen inkomsten uit de abonnementsvormen en advertenties.

Ook voordelen
Een pluspunt is dat steeds meer mensen uiteindelijk wel kiezen voor een legale betaalde toegang tot een of meer van de streamingservices. Er is namelijk een omslag als wat betreft de verhouding opbrengst en verlies. Voor 2013 was het verlies groter dan de opbrengst, maar verleden jaar zou er $37 miljard aan inkomsten zijn geweest, tegen $26,7 miljard verlies. Volgens jaar wordt een opbrengst verwacht van $55,5 miljard, met een geschat verlies van $37,4 miljard door piraterij.

Komende periode zal de Aziatisch-Pacifische regio uitgroeien tot de regio waar het meest piraterij plaatsvindt. Dit is tot op heden nog Noord-Amerika. Ook in landen als Brazilië, India, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea en Mexico wordt veel illegaal materiaal verspreid. In 2016 bleken de film Deadpool en de serie Game of Thrones het meest gedownload.

Partijen als Netflix en Amazon startten eerder dit jaar een nieuw initiatief om piraterij te voorkomen.

NieuwsFilm

meest populair