Dennis Hopper beïnvloedde wereld volgens trailer 'Along for the Ride'

Dennis Hopper beïnvloedde wereld volgens trailer 'Along for the Ride'

Documentaire over het leven en de kunst van de waanzinnige acteur en filmmaker Dennis Hopper.

Dennis Hopper (1936-2010) was niet alleen een legendarisch Amerikaans acteur maar ook een baanbrekend regisseur die met films als Easy Rider een nieuw pad insloeg dat eventjes dé weg van Hollywood leek te worden, waarin regisseurs het voor het zeggen hadden, totdat een aantal jaren later de nieuwe blockbuster werd ontdekt.

De documentaire Along for the Ride van regisseur Nick Ebeling biedt een blik op Dennis Hopper de mens en artiest, met behulp van zijn mysterieuze rechterhand Satya de la Manitou en vele anderen die een rol in Hoppers leven speelden. Zie hier de trailer:



Methodacteur (de acteertechniek zoals bedacht door Lee Strasberg), filmmaker, fotograaf, kunstenaar, kunstverzamelaar en typisch Amerikaanse krankzinnige - de vele kanten van Dennis Hopper komen voorbij in Nick Ebelings documentaire over de man. De documentaire bevestigt dat Dennis Hopper bovenal een belangrijke filmmaker in de Amerikaanse filmgeschiedenis was, iets dat vaak vergeten wordt door alle andere verhalen om hem heen. Met commentaar van een rijk scala aan figuren uit Dennis Hoppers leven, inclusief Satya de la Manitou, Frank Gehry, Ed Ruscha, Tony Shafrazy, Wim Wenders, David Lynch, Michael Madsen, Dean Stockwell, Russ Tamblyn, Linda Manz, Damon Albarn, Jamie Hewett, Julian Schnabel en Dwight Yoakam.

NieuwsFilm

meest populair