Eerste versie 'Blade Runner 2049' duurde vier uur

En was in twee delen gesplitst.

Blade Runner 2049 is met zijn speelduur van 163 minuten al aan de lange kant. Maar volgens editor Joe Walker, hadden regisseur Denis Villeneuve en hijzelf in eerste instantie het idee om de film nog veel langer te laten. De eerste versie was maar liefst vier uur lang en had een intermezzo in het midden.

[b]Lees enkel verder op eigen risico. Hieronder kan je de trailer bekijken, daarna volgen de mogelijke spoilers.[b]


"De eerste versie van de film duurde bijna vier uur en voor het gemak, en om eerlijk te zijn ook voor mijn blaas, deelden we het op in twee delen. Die pauze onthulde iets over het verhaal - het wordt in tweeën verteld. Zo zien we dat K zijn echte verleden ontdekt zoals hij het ziet, en halverwege verliest hij een beetje zijn maagdelijkheid [lacht]. De volgende ochtend, is het een ander verhaal, over het ontmoeten van je schepper en uiteindelijk ook opoffering, want 'sterven is het meest menselijke dat we doen'," vertelde Walker.

Vervolgens ging hij in op het verschil en de keuzes tussen de twee helften. "Gek genoeg beginnen beide helften met ogen die open gaan. Er is dat gigantische oog aan het begin van de film en het tweede als Mariette wakker wordt en rond gaat sluipen in het appartement van K, het begin van de eerste versie deel twee. We hadden er ook over nagedacht om elk deel een eigen titel te geven, maar dat idee laten varen. Maar wat blijft, is het gevoel dat je ontwaakt in een droom. Dat is een erg bewuste keuze als het aankomt op de beelden, maar ook het tempo, waar we naar streefden op de set en in de versie die we gefilmd hebben. Het is een beetje het gevoel van een droom, waarbij je onvermijdelijk dichter bij de waarheid komt."

Omdat de film zelfs toen te lang bleek, werd besloten bepaalde dingen uit te film te halen. Zo verwijderden de makers bruggen naar andere scènes, waaronder "een bloedmooie luchtscène waarin K en Joi naar Las Vegas vliegen. [...] Het voelde gewoon alsof het meer impact zou hebben als we direct naar het vreemd eland zouden skippen."

Dat soort keuzes bepaalden hoe Blade Runner 2049 er uiteindelijk uit is komen te zien.

NieuwsFilm

meest populair