Harrison Ford is de reden waarom Mark Hamill terugkeerde naar 'Star Wars'

Harrison Ford is de reden waarom Mark Hamill terugkeerde naar 'Star Wars'

Eigenlijk zag hij het helemaal niet zitten.

Als je een van de meest iconische personages in de geschiedenis van film gespeeld hebt, is het niet gek als je dan dertig jaar later twijfelt om dat weer te doen. Acteur Mark Hamill vroeg zich af of hij wel moest tekenen voor een terugkeer naar de Star Wars-franchise.

"Ik was ontzettend bang," begon Hamill te vertellen tijdens een interview met The New York Times. Hij sprak over een meeting die hij in 2012 met George Lucas en Carrie Fisher had. "Ik vroeg me af, waarom we er iets mee moesten doen. Het idee dat we twee keer bliksem in een fles zouden kunnen vangen leek belachelijk."

Hamill ging er vanuit dat fans er geen interesse in zouden hebben om acteurs van tussen de zestig en zeventig in hun oude rollen te zien. Om die reden wilde Hamill The Force Awakens eigenlijk afronden. Maar Fisher twijfelde geen moment, "Carrie sloeg, vrijwel meteen, op tafel en riep het te gaan doen." En dus begon Hamill zelf te twijfelen en wilde hij afwachten en zien wat Harrison Ford zou beslissen.

"Ik dacht, hij is te oud en te chagrijnig," vertelde Hamill verder. Toen tekende Ford toch, en besloot Hamill het toch maar te doen. "Kan je je voorstellen dat ik de enige zou zijn die nee zou zeggen? Dan was ik de meest gehate man in de geschiedenis van fandom geweest."

Zelfs al zei Hamill ja, toch was hij het in eerste instantie totaal niet eens met keuzes die rond zijn personage gemaakt zijn voor Star Wars: The Last Jedi. Vanaf 13 december is de acteur in die film te zien en kunnen we daar zelf over oordelen.



NieuwsFilm

meest populair