Meer over achtergrond vreemde Porgs in 'Star Wars: The Last Jedi'

Meer over achtergrond vreemde Porgs in 'Star Wars: The Last Jedi'

Ze hebben een band met een ander ras.

Met nog 6 weken te gaan zal de promotiecampagne voor Star Wars: The Last Jedi flink worden opgevoerd. Interessant zijn dan vaak de grappige of onthullende details over nieuwe personages en voertuigen, of vreemde wezens. En deze biedt Star Wars uiteraard. In het geval van The Last Jedi mede via de op het eerste oog grappige of misschien wel irritante Porgs. In de nieuwe editie van EMPIRE Magazine is er meer te lezen over de achtergrond van deze wezentjes.

Caretakers op Ahch-To
In het bekende filmmagazine is er een interview met praktische en visuele effecten-man Neal Scanlan te lezen. De Oscarwinnaar vertelde dat deze vreemde vogels deels verwant zijn aan de Caretakers, de soort van non-achtige wezens die net als Luke Skywalker (Mark Hamill) op de planeet Ahch-To leven: "Met Ahch-To voelde het alsof er alleen inheemse schepselen op dit eiland zouden kunnen bestaan en dat er maar heel weinige andere soorten en DNA hen zou kunnen bereiken. Dus ze zijn een extrapolatie van de porgs en hebben vogel-achtige voeten, maar ze zijn een verder ontwikkeld ras."

Ook vertelde Scanlan dat de Porg die samen met Chewbacca (Peter Mayhew) te zien is in de cockpit van de Millennium Falcon bevriend is met Chewie, aangezien "die specifieke Porg een bepaalde Wookiee-achtige eigenschappen heeft in de vorm van zijn kleur. Zijn patroon is flink overeenkomstig met die van Chewie."

BB-8 vs BB-9E
In het interview staat de specialist kort stil bij de ontmoeting tussen BB-8 en zijn kwaadaardige First Order-doppelgänger BB-9E. "Er was een bepaalde scène waarin BB-8 in vermomming is en moet proberen zijn weg te vinden zonder te worden herkend. Het zag er zo dreigend uit, dat misschien alleen zijn doppelgänger hem zou ontdekken," aldus Scanlan tegenover EMPIRE.

Over zo'n 6 weken kun je dus voor Rian Johnsons The Last Jedi naar de bioscoop. Misschien ook wel in 4DX? Hieronder ook nog een nieuw affiche:

Bekijk de afbeelding



NieuwsFilm

meest populair