Richard Dreyfuss' zoon ook aangerand door Kevin Spacey?

Richard Dreyfuss' zoon ook aangerand door Kevin Spacey?

Vader en zoon waren in dezelfde kamer toen het gebeurde.

Kort nadat Star Trek: Discovery-acteur Anthony Rapp collega Kevin Spacey van seksueel misbruik beschuldigde, bood de laatstgenoemde min of meer zijn excuses aan en kwam tegelijkertijd uit de kast. Zijn spijtbetuiging is zeer koeltjes aangekomen. In feite heeft het niets verricht. Spacey (58 jaar) is de hoofdrol in Netflix-serie House of Cards kwijtgeraakt en wordt daarnaast door allerlei andere mensen beschuldigd van seksuele mishandeling en intimidatie. Sinds het weekend heeft een mogelijk nieuw slachtoffer zijn verhaal onthuld: Harry Dreyfuss, de 27-jarige zoon van Jaws-acteur Richard Dreyfuss.

Volgens Harry vond het incident in 2008 plaats toen hij 18 jaar was. Samen met zijn vader Richard ging hij naar Spacey's appartement om teksten door te nemen voor het toneelstuk Complicit, welke Spacey destijds regisseerde. In zijn verhaal vertelt de jongeman dat hij Spacey daar voor nog maar één keer ontmoet had en toen niet alleen onder de indruk was, maar ook nerveus en opgewonden. "Hij nam al mijn zorgen weg. Hij keek naar me en zijn ogen lichtten op. Hij schonk me een ontzettende warme glimlach en in plaats van dat hij me een hand gaf, omhelsde hij me. Ik herinner me dat ik dacht: 'Je bent zo vriendelijk.'"

Bekijk de afbeeldingToen vader en zoon in het appartement waren, ging de jongere Dreyfuss naast Spacey op de bank zitten. "Na een aantal minuten plaatste hij zijn hand op mijn dijbeen. Op dat moment werd ik achterdochtig. Het duurde zo lang omdat het nooit bij me was opgekomen dat Kevin in mij geïnteresseerd zou kunnen zijn. Hij was een volwassen man, een held van me en mijn vaders baas. Niets daarvan behoorde tot een categorie van seksuele interacties. Daarnaast dacht ik: 'Hij probeert me toch vast niet te versieren in het bijzijn van mijn vader?' Maar zijn hand bleef daar."

Zichzelf naar de andere kant van de bank verplaatsen mocht niet baten - Spacey schoof aan en plaatste volgens Harry zijn hand opnieuw op zijn dijbeen. Richard zou het niet hebben gezien, omdat hij zich op het script en de teksten concentreerde. Harry deed een laatste poging om zichzelf te bevrijden, ging weer ergens anders zitten en plaatste nu zijn eigen handen op zijn dijen, zodat de acteur uit The Negotiator hem niet kon aanraken.

Maar: "Opnieuw volgde Kevin me, ging zitten, en met aanzienlijke inspanning gleed hij zijn hand tussen mijn rechterhand en rechterbeen. In de twintig seconden die volgden, gleed Kevin centimeter na centimeter van mijn dijbeen naar mijn kruis. Ik kon nergens meer aan denken. Opeens had hij zijn reis voltooid en me beet in zijn hand. Ik stopte met het lezen van het script en mijn ogen gingen wijder staan. Ik tilde mijn hoofd op en keek hem in zijn ogen aan. Ik schudde zo kort mogelijk met mijn hoofd als ik kon."

Bekijk de afbeeldingIn het artikel van Variety meldt Harry dat hij niets ondernam om zo zijn vaders carrière te beschermen en een knokpartij te voorkomen. De jongeman is zeer overtuigd dat zijn pa Kevin Spacey zou hebben aangevallen. Harry noemt zijn jongere ik een verlegen knul die de acteur enorm bewonderde, maar "ik heb hem nooit het signaal gegeven dat ik op die manier met hem wilde zijn." De reden waarom hij zo lang zijn ervaring voor zich heeft gehouden is omdat hij het incident "relatief onbelangrijk" achtte.

Harry Dreyfuss is nu naar voren gekomen vanwege het Harvey Weinstein-schandaal en de vele verhalen over seksuele mishandeling. "Ik zag in hoe belangrijk het is om mijn stem te verheffen voor de mensen die een betere wereld eisen. Een wereld waarin machtige mannen niet meer toegestaan zijn om zich veilig te voelen terwijl ze dit, of iets ergers, doen. Wat mij achteraf gezien het meest walgt van Kevin is hoe veilig hij zich voelde. Hij wist dat hij me in een kamer kon betasten waar mijn vader was en dat ik niets zou zeggen. Hij wist dat ik het lef niet had. En dat had ik ook niet."



NieuwsFilm

meest populair