Alles over 'Murder on the Orient Express'

Alles over 'Murder on the Orient Express'

Mysterie van Agatha Christie wederom verfilmd.

Het bekendste verhaal van Agatha Christie is meermaals naar de bioscopen gebracht, maar met wisselend succes. Deze versie van Murder on the Orient Express is de volgende in de reeks. Vandaag alles wat je moet weten over deze film. Mocht je benieuwd zijn welke films nog meer in de bioscoop draaien deze week en de komende weken, bekijk dan hier onze maandtips.

Murder on the Orient ExpressBekijk de afbeelding

Regie: Kenneth Branagh | Cast: Kenneth Branagh (Hercule Poitor), Daisy Ridley (Miss Mary Debenham), Leslie Odom Jr. (Dr. Arbuthnot), Tom Bateman (Bouc), Judi Dench (Princess Dragomiroff) e.a. | Scenario: Michael Green | Speelduur: 114 minuten | Genres: Drama, Misdaad, Mysterie | Kijkwijzer: 12

Wat begint als een uitbundige treinreis door Europa ontvouwt zich al snel tot één van de meest stijlvolle, spannende en huiveringwekkende mysteries ooit. Murder on the Orient Express is gebaseerd op de roman van bestsellerauteur Agatha Christie en vertelt het verhaal van dertien vreemden gestrand in een trein, in een situatie waarin iedereen een verdachte kan zijn. Voor één man is het een race tegen de klok om de puzzel op te lossen, voordat de dader weer toeslaat.

De Orient Express

In de film vertrekt de Orient Express vanuit Istanboel op een lange reis richting Londen. De filmmakers hadden hier een moeilijke kwestie mee te pakken, want als je een echte treinreis filmt, kost dat niet alleen veel tijd, maar is het ook een complexe en dure kwestie. Om die reden is de trein nagebouwd op de set.

"Het bood ons meer controle over de manier waarop we de reis weergaven," aldus Branagh. Zo bleek de echte Orient Express wel erg smalle gangen te hebben. Opnames maken met een 65mm-camera is daardoor bijna niet te doen, onder meer omdat de dolly niet gebruikt kan worden. En dus werd een eigen versie gebouwd, waarbij alles uit elkaar gehaald kon worden om meer ruimte te bieden aan de opnames.

Eerste reacties

Murder on the Orient Express wordt redelijk ontvangen. Op RottenTomatoes heeft de film gemiddeld een 6,1 op een score van 64 procent. De recensies zijn gemengd: sommigen vinden de personages te vlak, te eendimensionaal om het een goede film te maken. Weer andere critici kunnen de film wel waarderen, mede door het verhaal.

Box office prestaties

Hoeveel Murder on the Orient Express gekost heeft, is niet bekend. De film zal niet goedkoop geweest zijn, gezien de grote namen waar de cast uit bestaat. Tegelijk is het ook een rustige film, die niet teveel dure setstukken bevat (hoewel het bouwen van de trein niet goedkoop kan zijn geweest). De box office voorspellingen zijn in elk geval mooi: in de Verenigde Staten zal de première 23,5 miljoen bedragen en de totale box office mogelijk 84,6 miljoen dollar.

Trivia

Mocht Murder een succes worden, bestaat er de kans dat er meer films komen. Daar hebben zowel Branagh als de erfgenamen van Christie interesse in. | Er is in het echt eenmaal een moord gepleegd op de Orient Express. Maria Farcasanu werd beroofd en vermoord door Karl Strasser, die haar uit de rijdende trein duwde. | Oorspronkelijk zou actrice Angelina Jolie de rol van Mrs. Hubbard spelen, maar zij stelde hoge eisen aan het script en het formaat van haar (vrij kleine) rol.



NieuwsFilm

meest populair