Mark Hamill over nieuwe Luke in 'Star Wars: The Last Jedi'

Mark Hamill over nieuwe Luke in 'Star Wars: The Last Jedi'

Welke kant gaat het op met Luke?

Acteur Mark Hamill vertelde in een interview over Star Wars: The Last Jedi dat het allemaal wat minder eenvoudig ligt met Luke Skywalker dan sommige mensen lijken te verwachten. We waarschuwen op dit punt maar voor spoilers.


Aan het eind van The Force Awakens zien we de Jedi op Ach-To, waar hij de hoop verloren lijkt te hebben. Tijdens een interview met Disney Insider vertelde Hamill dat Luke als persoon niet veranderd is, maar dat "zijn levenservaringen zijn blik hebben veranderd zoals dat bij ons ook zou gebeuren."

Dat Luke zegt dat het wellicht tijd is dat de Jedi verdwijnen, wil niet zeggen dat hij dan geen goed mens meer is. "In Star Wars: The Force Awakens heeft Luke het vertrouwen verloren in zijn eigen vermogen om goede keuzes te maken. En dat is wat hem zo dwarszit. Maar hij is niet naar de duistere kant gegaan. Dit geen kwaadaardige versie van hem. Maar het is nog steeds een versie van het personage die ik niet verwacht had te zien. Dat dwong me uit mijn comfortzone en is een echte uitdaging."

Star Wars: The Last Jedi belooft dus heel wat onverwachte wendingen te nemen. Welke kunnen we vanaf 13 december in de bioscoop zien.

NieuwsFilm

meest populair