Netflix-gebruikers opgelet; scammers hebben het mogelijk gemunt op jullie

Netflix-gebruikers opgelet; scammers hebben het mogelijk gemunt op jullie

Al de nodige Netflix kijkers zijn erin getrapt...

Wie kent Netflix niet? De streaming-gigant is enorm populair en groeit nog elke dag. Ook zijn de plannen voor de toekomst groots; zo willen ze maar liefst 8 miljard(!) uitgeven aan originele projecten in 2018. Maar al dat succes brengt tegelijkertijd ook risico's met zich mee; de nodige criminele groepen hebben namelijk al de nodige manieren gevonden om de Netflix-gebruikers op te lichten.

Zo gaat er momenteel een bericht rond dat wordt gestuurd naar Netflix-kijkers, een mail waarin staat dat je Netflix abonnement wordt opgezegd als je niet snel je account informatie bijwerkt. Maar als je dat besluit te doen, wordt je persoonlijke informatie gestolen. De mail, welke rondgaat onder de titel ''Your suspension notification'' en o.a. zegt dat de betalingsmethodes van Neflix zijn veranderd, vraagt je om opnieuw je gegevens in te voeren. In een van de invulvelden wordt dan ook naar je creditkaart-nummers gevraagd. Dit lijkt allemaal redelijk makkelijk te doorzien aangezien deze methode al jarenlang wordt gebruikt, maar al héél wat mensen zijn erin getrapt, vanwege het feit dat de mail en de link waar je naar wordt doorgestuurd beide erg geloofwaardig overkomen.

Helaas zal het hoogstwaarschijnlijk ook niet de laatste keer zijn dat dit gebeurt; Netflix wordt steeds populairder en aangezien de abonnementen wat duurder zijn geworden, heeft Netflix meer opgehaald dan ooit tevoren. De streaming-gigant telt vandaag de dag zo'n 110 miljoen gebruikers, dus de kans is tamelijk groot dat andere scammers of hackers nog wel regelmatig achter de Netflix-leden aan zullen gaan.

Dus Netflix-gebruikers, extra opletten voor mailtjes die lijken te komen van de streaming-gigant!



NieuwsFilm

meest populair