'Star Wars: The Last Jedi' geeft niet alle antwoorden

'Star Wars: The Last Jedi' geeft niet alle antwoorden

En Mark Hamill over zijn zoektocht naar antwoorden.

Met The Last Jedi zijn we toe aan het achtste hoofdstuk in de Star Wars Saga. In dit aanstaande deel krijgen we sowieso meer te zien van Luke Skywalker (Mark Hamill) en Rey (Daisy Ridley), maar ook van de slechteriken Kylo Ren (Adam Driver) en Supreme Leader Snoke (Andy Serkis). Het voorgaande deel The Force Awakens (2015) liet rond deze personages flink wat vragen onbeantwoord, maar we hoeven volgens Lucasfilms Kathleen Kennedy niet te verwachten dat alle antwoorden gegeven worden in de nieuwste Star Wars van Rian Johnson.

Een aantal vragen die The Force Awakens onbeantwoord liet zijn bijvoorbeeld: wie zijn Rey's ouders? Wie is Snoke? Wat heeft Luke Skywalker al die tijd gedaan? Hoe kwam Maz aan het lichtzwaard van Luke? En waarom keerde Kylo Ren tot de Dark Side en hoe komt hij aan het masker van zijn opa, Darth Vader? Vragen waar we natuurlijk graag antwoorden op krijgen.

"Ik denk dat hij een geweldige klus heeft geklaard om deze nieuwe personages en sommige van de bekende personages naar een nieuwe plek te brengen. Hij beantwoordt niet alle vragen, dat is iets wat ik alvast zeg. Maar er zijn bepaalde vragen die hij wel beantwoordt op een zeer mooie provocerende manier en ik denk dat er een paar verrassingen zijn die mensen niet verwachten," aldus de baas van Lucasfilm over de klus die Johnson heeft geklaard, tegenover The Star Wars Show.


Overigens vroeg ook Hamill zich af wat zijn personage Luke Skywalker heeft gedaan tussen Return of the Jedi en The Force Awakens. Hierover zei hij het volgende tegenover Disney Insider:

"Ik moest weten wat er met Luke is gebeurd tijdens die jaren. Ik moest decennia aan informatie onttrekken aan het script. En deels moest ik het zelf verzinnen. Ik moest weten wat hij heeft meegemaakt tijdens die periode. Het is niet relevant voor de verhaallijn van de film, maar ik heb wel met Rian Johnson gesproken over mijn gedachten, om ervoor te zorgen dat ik niet met iets kwam uit mijn persoonlijke achtergrondverhaal dat effect zou hebben op Luke's verbeelding in deze film."

Uit de quote van Kennedy kunnen we overigens opmaken dat de nieuwe personages een belangrijke rol gaan spelen in The Last Jedi. De drie belangrijkste nieuwkomers lijken Vice Admiral Amilyn Holdo (Laura Dern), "DJ" (Benicio Del Toro) en Rose Tico (Kelly Marie Tran).

Hoe het geheel uitpakt, zie je vanaf 13 december in de Nederlandse bioscoopzalen.

NieuwsFilm

meest populair