Waarom The Leader en Abomination nooit terugkeerden in de Marvel-films

Waarom The Leader en Abomination nooit terugkeerden in de Marvel-films

De slechteriken uit The Incredible Hulk.

Een van de minst passende delen in het Marvel Cinematic Universe (MCU), de films rond de Avengers en Guardians of the Galaxy, is misschien wel The Incredible Hulk uit 2008. Op de Hulk na - in die film nog gespeeld door Edward Norton - is er slechts één personage teruggekeerd in de filmreeks, namelijk General Ross (William Hurt) en ook pas na 8 jaar in Captain America: Civil War. Maar waarom is bijvoorbeeld The Leader nooit teruggekeerd, ondanks dat er wel een hint was dat dit personage een rol zou krijgen in een vervolg?

"Het is een gêne van rijkdom aan plaatsen waar we naar toe zouden kunnen gaan en personages die we terug zouden kunnen brengen. Ragnarok is onze zeventiende film. En je zou verrast zijn hoe vaak het besproken wordt. Het wordt besproken. Het gaat om de juiste plek vinden," aldus Kevin Feige in gesprek met Craven Online. "En zoals ik zei, als je het niet goed kunt doen, doe het dan niet of doe het later. En de gedachte van 'Hey, ik ben er ook! Volgende graag!' is niet interessant voor ons. Abomination zit ook ergens in een gevangenis."

Bekijk de afbeelding
Het personage Samuel Sterns / The Leader zegt in The Incredible Hulk een tegengif te hebben voor de mutatie van Bruce Banner. Maar Sterns wil ook Banners bloed voor andere doeleinden. Even later ontwaakt Sterns de Abomination bij Tim Roths Emil Blonsky en in de chaos die daarbij ontstaat lekt er wat bloed van de Hulk op een wond in Sterns' hoofd en dit heeft tot gevolg dat hij vervormt naar The Leader. Vervolgens is er niets meer van het personage vernomen in de MCU-films.

De arrogante en soms zeer onvolwassen The Leader heeft bovenmenselijke intelligentie en beschikt over telepathische krachten en is in de comics een van de grootste vijanden van de Hulk. Overigens werd The Leader in de "prelude"-strip voor The Avengers gevangen genomen, dus ook hij zit in het Marvel filmuniversum ergens in het gevang.

Zie jij The Leader of de Abomination graag terug in een van de aankomende MCU-films.



NieuwsFilm

meest populair