Algemeen

Waarom The Leader en Abomination nooit terugkeerden in de Marvel-films

De slechteriken uit The Incredible Hulk.

door Bram de Groot om 15:00 in Algemeen
Een van de minst passende delen in het Marvel Cinematic Universe (MCU), de films rond de Avengers en Guardians of the Galaxy, is misschien wel The Incredible Hulk uit 2008. Op de Hulk na - in die film nog gespeeld door Edward Norton - is er slechts één personage teruggekeerd in de filmreeks, namelijk General Ross (William Hurt) en ook pas na 8 jaar in Captain America: Civil War. Maar waarom is bijvoorbeeld The Leader nooit teruggekeerd, ondanks dat er wel een hint was dat dit personage een rol zou krijgen in een vervolg?

"Het is een gêne van rijkdom aan plaatsen waar we naar toe zouden kunnen gaan en personages die we terug zouden kunnen brengen. Ragnarok is onze zeventiende film. En je zou verrast zijn hoe vaak het besproken wordt. Het wordt besproken. Het gaat om de juiste plek vinden," aldus Kevin Feige in gesprek met Craven Online. "En zoals ik zei, als je het niet goed kunt doen, doe het dan niet of doe het later. En de gedachte van 'Hey, ik ben er ook! Volgende graag!' is niet interessant voor ons. Abomination zit ook ergens in een gevangenis."


Het personage Samuel Sterns / The Leader zegt in The Incredible Hulk een tegengif te hebben voor de mutatie van Bruce Banner. Maar Sterns wil ook Banners bloed voor andere doeleinden. Even later ontwaakt Sterns de Abomination bij Tim Roths Emil Blonsky en in de chaos die daarbij ontstaat lekt er wat bloed van de Hulk op een wond in Sterns' hoofd en dit heeft tot gevolg dat hij vervormt naar The Leader. Vervolgens is er niets meer van het personage vernomen in de MCU-films.

De arrogante en soms zeer onvolwassen The Leader heeft bovenmenselijke intelligentie en beschikt over telepathische krachten en is in de comics een van de grootste vijanden van de Hulk. Overigens werd The Leader in de "prelude"-strip voor The Avengers gevangen genomen, dus ook hij zit in het Marvel filmuniversum ergens in het gevang.

Zie jij The Leader of de Abomination graag terug in een van de aankomende MCU-films.20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Is Abomination een broer van Doomsday?

Master Of Films

Avatar

Bij het zien van Abomination dacht Zack Snyder...........Wil ik ook ;)

Ereptile

Avatar

Ik zou op z'n minst wel willen dat ze genoemd worden in het MCU. Ook al is het maar bij naam in een conversatie. De enige referentie naar The Incredible Hulk zit in The Avengers, waar Bruce Banner tegen Tony zegt dat hij Harlem overhoop heeft gehaald.

Da Villain

Avatar

Die advertentie van Brand is bijzonder hinderlijk; hij verdwijnt niet.
Ben ik de enige die daar last van heeft?

Xenolicker

Avatar

Ik zie ze liever vandaag terug dan morgen!

Frietgezicht

Avatar

En in welke film had dit dan moeten gebeuren? Alsof er al 5 solo Hulk films geweest zijn.
In The Avengers 1 en 2 had het totaal niet gepast en in Thor 3 zit Hulkie op een andere planeet.
Meer mogelijkheden zijn er niet geweest.

Buiten dat,over wie gaat dit, Abomination. In welke top 100 lijsten van beste villians is die terug te vinden? Who cares.

Ereptile

Avatar

@Friet, hij had een leuke cameo kunnen maken in die enorme onderwater cel die Tony bezoekt. Maar het gaat er eigenlijk meer om dat The Incredible Hulk in z'n algemeen best genegeerd wordt. Alleen General Ross is teruggekomen, ook voor Civil War.

Frietgezicht

Avatar

^ Tja,dan toch niet helemaal genegeerd.

Maar Red Skull hebben we ook niet meer gezien en die lijkt mij een stuk interessanter.
Dat de acteur er geen zin in heeft boeit niet,hij heeft een contract getekend en anders vervangen wat ze al vaker gedaan hebben in MCU bij mensen die niet eens geschminkt waren dus bij RS is het nog easier.

Robbepost

Avatar

^ik vind de performance van Jennifer Lawrence in Apocalypse toch wel echt ongeinspireerd.
Daaraan zie je zo duidelijk dat ze er geen zin in heeft. Dat hoeft van mij echt niet. Ook niet met Red Skull.

Decepticon

Avatar

Abomination ziet er in TIH iig 100x beter uit dan Doomsday in BvS!

Ik zou hem graag terug willen zien, The Leader hoeft van mij niet persé.

Thiver

Avatar

Ereptile "Ik zou op z'n minst wel willen dat ze genoemd worden in het MCU. Ook al is het maar bij naam in een conversatie."

Je bedoelt zoals in de Marvel One-Shot The Consultant?

ridjieddo

Avatar

Haha stuk voor stuk comicbooks/superheldenfilmfanaten boven mij, heerlijk xD misschien een idee om comicbookfilmtotaal.nl te starten met artikels/opiniestukken zonder spelfouten.

Sunspot

Avatar

@DaVillian

Had het vanmmidag nog, precies op het kader waarin ik wilde reageren haha.

Ben maar naar een andere site gegaan na 2 x te hebben herladen. Dag, kon nie teens normaal posten.

Sowieso dat aanpassen ook, is al tijden niet meer mogelijk.

Frietgezicht

Avatar

2 Da Villian, niet gezien die advertentie. Brand bier? Jammer dan dat ik er geen last van heb.

@ Ridjieddo, hehe steek onder de gordel aan FT :P

Goov25

Avatar

@Sunspot
Das 't vervelende aan FT (niet het enige). Ze vragen je om je adblocker aan te passen voor hen, maar vervolgens zit je met zulke vervelende en opvallende reclames, dat je hem heeel snel weer aanzet.

benjamin

Avatar

Niet direct personages die ik mis en na al die tijd weet ik ook niet hoe sterk zo'n comeback nog zou werken.

Perrysh

Avatar

@Goov25:

Dat is inderdaad het grappige. Ze hebben compleet niet door dat ze met dergelijke reclames Adblock op zichzelf afroepen. Ik wil Adblock best uitzetten voor sites die ik regelmatig bezoek, mits ze een beetje normaal doen met de reclames. Als ik telkens mijn halve scherm vol heb staan met allerlei meuk, kunnen ze dat dus echt vergeten. Serietotaal doet er overigens nog een schepje bovenop.

Goku32

Avatar

Frietgezicht
Ik vind dat red Skull zoiezo terug moet komen. Ik had een kleine hoop in de winter soldier helaas. Maar Abomination is de aards vijand van de Hulk dus hij zou wel terug mogen keren in een hulk movie

Goov25

Avatar

@Perrysh
Precies! Ik check vaak manners.nl, daarvoor heb ik m'n adblocker gewoon uitgezet. Dat kan best. Maar bij FT krijg je daar heel snel spijt van. ST check ik daarom alleen nog maar op m'n telefoon, daar is het nog wel te doen.

NieuwsFilm

meest populair