Na 'The Mummy' lijkt het Dark Universe opnieuw meer dood dan levend

Na 'The Mummy' lijkt het Dark Universe opnieuw meer dood dan levend

Of gaat Jason Blum zich met de franchise bemoeien?

Het zit Universal Pictures niet mee als het gaat om het in mei dit jaar groots aangekondigde Dark Universe. De beoogde filmfranchise rondom de bekende filmmonsters van de studio lijkt opnieuw dood. Na Dracula Untold (2014) blijkt ook The Mummy niet het juiste startschot te zijn aangezien volgens The Hollywood Reporter de "masterminds" Alex Kurtzman en Chris Morgan zijn vertrokken.

Maar er is meer aan de hand. Op het studioterrein van Universal Pictures is een apart deel ingericht voor de franchise, maar de speciaal voor de filmreeks ingerichte kantoren zijn al een tijdje beperkt bemand. Daarnaast zijn er nog geen nieuwe data ingepland en lijken alleen voor Bride of Frankenstein scriptwerkzaamheden plaats te vinden.

De regie van The Mummy lag in handen van Kurtzman. Ondanks dat de wereldwijde opbrengst van bijna $410 miljoen zeer respectabel lijkt, wist de film aan de Noord-Amerikaanse bioscoopkassa's slechts $80 miljoen op te halen en bleek het een van de slechtst ontvangen films ooit waarin Tom Cruise de hoofdrol heeft.

Het Dark Universe moet groots worden. Zo werden Javier Bardem en Johnny Depp aangetrokken om respectievelijk het Monster van Frankenstein en de Invisible Man te gaan spelen. Dwayne Johnson was in beeld voor The Wolf Man en Angelina Jolie stond boven aan de lijst voor Bride of Frankenstein, waarvoor regisseur Bill Condon (Beauty and the Beast) overigens al is aangetrokken.

De enige kans die voor het Dark Universe over is, lijkt een nieuwe "mastermind". Het is ondertussen een publiek geheim dat Universal Pictures mogelijk kansen ziet in een samenwerking met low budget horrorfilm specialist Jason Blum van Blumhouse Productions.

Bekijk de afbeelding



NieuwsFilm

meest populair