Denis Villeneuve verkiest 'Dune' boven 'Bond 25'

Denis Villeneuve verkiest 'Dune' boven 'Bond 25'

De zoektocht gaat verder.

Eind 2019 moet er een nieuwe James Bond-film in de bioscopen te zien zijn. Ondertussen is duidelijk dat Daniel Craig terugkeert - en Christoph Waltz niet. De zoektocht naar een regisseur lijkt echter nog niet afgerond. Het lijkt in ieder geval zeker dat Denis Villeneuve deze rol niet op zich neemt.

In gesprek met The Playlist gaf de regisseur van onder meer Blade Runner 2049 aan dat hij eerst aan de slag gaat met de nieuwe verfilming van het sciencefictionboek 'Dune' van schrijver Frank Herbert: "Ik weet nog niet wat ik ervan moet vinden. Daniel Craig inspireert enorm als acteur en ik heb enig contact gehad. Maar het is nu zo dat ik bezig ben met Dune. Maar ik kan wel zeggen dat het bevoorrecht zou zijn om met hem te werken. Het is een droom. Ik zou dolgraag met Daniel willen werken en een Bond-film zou een cadeau zijn. Het is een kwestie van timing, denk ik."

In 1984 verscheen Dune van regisseur David Lynch. Deze speelt zich af in 10191 en laat zien dat het gehele universum afhankelijk van de grondstof Spice, alleen te vinden op de droge en afgelegen planeet Arrakis. De bewoners van de planeet zijn in afwachting van hun verlosser die hen zal helpen in een oorlog tegen het keizerrijk van Harkonnen. Veel mensen kennen Dune ook van de bekende games uit de jaren 90.

Een verschijningsdatum voor Dune is nog niet bekend. Bond 25 staat gepland voor november 2019.



NieuwsFilm

meest populair