Disney's streamingdienst wordt veel goedkoper dan Netflix

Disney's streamingdienst wordt veel goedkoper dan Netflix

Wel minder content; wel series rond Marvel en Star Wars.

In 2019 gaat Walt Disney de strijd aan met Netflix en gelijksoortige diensten. In dat jaar lanceert het huis van de muis namelijk zijn eigen videostreamingdienst. Volgens Disney zal hun dienst aanzienlijk goedkoper worden dan de voornaamste concurrent Netflix.

Een kanttekening wordt ook gegeven. Volgens Disney zal hun content-pakket beperkter zijn dan die van Netflix. Raar is dit niet, aangezien Disney dan pas net van start gaat, ongetwijfeld ook met exclusieve content. Zo werden al live action series over Star Wars en de Marvel-helden aangekondigd.

Het maandbedrag is uiteraard nog niet bekend. Die van Netflix zijn in Nederland 10,99 en een premium abonnement voor 4K en vier schermen is 13,99. Uiteraard zal de lage abonnementsprijs-strategie bedoeld zijn om klanten weg te pikken bij Netflix. Alle Disney-content zal op den duur van Netflix worden weggehaald.

Ook lijkt Disney te kijken hoe zij hun catalogus kunnen uitbreiden. Mogelijk worden er samenwerkingsverbanden gezocht of worden er zelfs studio's opgekocht. Zo hoorden we recent dat Walt Disney in gesprek was om 20th Century Fox over te nemen.



NieuwsFilm

meest populair