Algemeen

Disney's streamingdienst wordt veel goedkoper dan Netflix

Wel minder content; wel series rond Marvel en Star Wars.

door Bram de Groot om 21:14 in Algemeen
In 2019 gaat Walt Disney de strijd aan met Netflix en gelijksoortige diensten. In dat jaar lanceert het huis van de muis namelijk zijn eigen videostreamingdienst. Volgens Disney zal hun dienst aanzienlijk goedkoper worden dan de voornaamste concurrent Netflix.

Een kanttekening wordt ook gegeven. Volgens Disney zal hun content-pakket beperkter zijn dan die van Netflix. Raar is dit niet, aangezien Disney dan pas net van start gaat, ongetwijfeld ook met exclusieve content. Zo werden al live action series over Star Wars en de Marvel-helden aangekondigd.

Het maandbedrag is uiteraard nog niet bekend. Die van Netflix zijn in Nederland 10,99 en een premium abonnement voor 4K en vier schermen is 13,99. Uiteraard zal de lage abonnementsprijs-strategie bedoeld zijn om klanten weg te pikken bij Netflix. Alle Disney-content zal op den duur van Netflix worden weggehaald.

Ook lijkt Disney te kijken hoe zij hun catalogus kunnen uitbreiden. Mogelijk worden er samenwerkingsverbanden gezocht of worden er zelfs studio's opgekocht. Zo hoorden we recent dat Walt Disney in gesprek was om 20th Century Fox over te nemen.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

draganta

Avatar

2 euro dan. Geen cent meer.

Daanminator

Avatar

5,- per maand vind ik genoeg. Hopelijk breidt de content zich snel uit.

horizon

Avatar

Wat is Star Star?

Da Villain

Avatar

Maar hoe zit het dan met Marvel series zoals de Defenders op Netflix? Marvel is in principe van Disney, maar er staat Netflix Original, dus ja...

eltorro

Avatar

Op een enkele Marvel film spreekt de rest van Disney's content me niet aan, dus ik laat deze aan me voorbij gaan. Wat concurrentie daar in tegen is natuurlijk niet verkeerd voor Netflix. Ik ben wel benieuwd wat ze nu met Dardevil serie reeks gaan doen, want volgens mij was dat deels ook van Netflix. Andere de andere kant is de kwaliteit in die reeks ver te zoeken na het eerste seizoen van Dardevil, dus heel erg is het nou ook weer niet als de reeks van Netflix wordt afgehaald.

Decepticon

Avatar

Ja dat vraag ik me ook af Da Villain. De Marvel Netflix series zijn geproduceerd door Netflix, niet door Disney en zijn in principe content van Netflix, niet van Disney. Ik kan mij ook niet herinneren dat ik bij die series het Disney logo voorbij heb zien komen.

We gaan het zien hoe dat zich ontvouwt, zal mij niks verbazen dat Disney die series bij Netflix los peutert.

Goku32

Avatar

DaVillain ik had ergens gelezen dat die Marvel series op nedflix ook naar Disney gaan. Uiteindelijk , maar ik blij zoiezo biJ Nedje

Master Of Films

Avatar

Decepticon "De Marvel Netflix series zijn geproduceerd door Netflix, niet door Disney en zijn in principe content van Netflix, niet van Disney."
Maar The Defenders karakters zijn eigendom van Disney en niet van Netflix. Zonder deze license kan Netflix geen Marvel TV shows produceren voor hun eigen streamingdienst.

NieuwsFilm

meest populair