Disney voerde overnamegesprekken met Fox

En had daarmee uitzicht op heel veel nieuwe franchises.

Walt Disney Co. heeft onderhandeld om 21st Century Fox over te nemen. De gedachte was schijnbaar om onder meer de filmstudio en andere bijbehorende bedrijfsonderdelen van Fox bij de Disney-familie onder te brengen. Voorlopig lijken de gesprekken niet geslaagd te zijn, maar Disney wilde in elk geval een boel van de zenders en rechten van Fox hebben.

De gesprekken zouden begonnen zijn omdat Fox van plan is om zich meer op de productie van nieuws en sportverslagen toe te leggen. Dat omdat de huidige entertainmentindustrie extreem competitief is en de studio niet op elk vlak even grote successen heeft geboekt. De gedachte was dus ook om enkel Fox News, Fox broadcasting network en Fox Sports te behouden en de rest te verkopen aan Disney.

De implicaties daarvan zouden enorm zijn geweest. Disney had dan immers de rechten op de comic-franchises als X-Men, Deadpool en Fantastic Four gekregen. Maar ook op bijvoorbeeld de Alien-franchise, Avatar en Planet of the Apes. Wat televisieseries betreft, moet je dan denken aan The Simpsons, The X-Files en Family Guy.

Disney zal erg geïnteresseerd zijn, alleen al omdat het een eigen streamingdienst lanceert in 2019. Dit soort materiaal zou een enorm goede en sterke toevoeging zijn. Maar voorlopig zijn de gesprekken dus om onbekende redenen stilgelegd. De boel kan natuurlijk doorgaan, maat voorlopig moeten we afwachten.



NieuwsFilm

meest populair