Voorlopig geen 'Mad Max 5' door financieel dispuut

Regisseur George Miller en Warner Bros. kunnen elkaar momenteel niet luchten of zien.

Meer dan twee jaar na de release van Mad Max: Fury Road, klaagt regisseur George Miller Warner Bros. Pictures aan wegens nalatige betalingen. Dit dispuut is een reden waarom Miller momenteel niet staat te trappelen om meer Max-films te maken.

Fury Road werd gemaakt na twee decennia van tegenslagen voor Miller. De film kon uiteindelijk rekenen op extreem lovende kritieken en wist wereldwijd 378 miljoen dollar in het laatje te brengen. .

Het zou zo zijn dat Kennedy Miller Mitchell een bonus van 7 miljoen dollar zou krijgen als de uiteindelijke netto kosten van de film niet meer dan 157 miljoen dollar zou bedragen. De Australische rechter Hammerschlag oordeelde hierover als volgt:

"Volgens berekeningen van Warner Bros. ging Mad Max over het beoogde budget heen. Als deze berekeningen juist zijn, krijgt Kennedy Miller Mitchell geen bonus. De productiemaatschappij beweert echter dat Warner Bros. een reeks beslissingen heeft genomen die de nodige veranderingen en het nodige uitstel hebben veroorzaakt, waardoor het budget onbedoeld hoger werd. Als we dit in ogenschouw nemen, zou Mad Max volgens Kennedy Miller Mitchell binnen het beoogde budget zijn gemaakt."

Warner Bros. reageerde hierop als volgt in een korte verklaring:

"Wij zijn het hier niet mee eens en zullen ons op alle mogelijke manieren verdedigen tegen deze aanklachten."



NieuwsFilm

meest populair