Rebel Wilson is seksuele intimidatie meer dan zat

Rebel Wilson is seksuele intimidatie meer dan zat

Ze zal actie ondernemen als ze er getuige van wordt.

Pitch Perfect-actrice Rebel Wilson is de volgende naam uit Hollywood die uitspreekt over ongewenste intimiteiten. Sinds het Harvey Weinstein-schandaal stromen de verhalen over seksueel misbruik, intimidatie en mishandeling binnen. Zowel actrices als acteurs melden iets verschrikkelijks te hebben meegemaakt. Via meerdere berichten op Twitter onthulde de 37-jarige Australische haar onplezierige belevenissen. Mannen met machtsposities waren altijd de boosdoeners.

"Zoals jullie weten ben ik een sterke en zelfverzekerde persoon, maar ook ik heb een verhaal te vertellen. Een mannelijke, machtige ster nodigde me eens uit hem te vergezellen in een kamer en vroeg me daarna herhaaldelijk om mijn vinger in zijn kont te steken. Dat, terwijl zijn mannelijke 'vrienden' lachten en de daad probeerden te filmen met hun iPhones. Telkens zei ik 'nee' en verliet uiteindelijk de kamer."

Daarna belde ze haar vertegenwoordiger en liet haar advocaat een klacht indienen bij de filmstudio die achter het project zat. "Zodat ik mezelf kon beschermen voor het geval iets soortgelijks een keer zou plaatsvinden en ik het werk kon afslaan zonder gedwongen te worden terug te keren," legt ze uit. "Later dreigde de vertegenwoordiger van de ster dat ik vriendelijk en steunend moest zijn jegens hem. Ik weigerde. Het was allemaal walgelijk. Honderden mensen in de filmindustrie heb ik hetzelfde verhaal met meer details verteld, in principe om ze voor deze individueel te behoeden."

Bekijk de afbeeldingOok Wilson is het slachtoffer geworden van de 'hotel kamer'-routine. In haar eigen woorden vertelt ze in het verleden uitgenodigd te zijn door een topregisseur. De situatie, die enigszins vermakelijk eindigde, ging als volgt: "Ik dacht dat we over komedie gingen praten. Er is niets fysieks gebeurd, want zijn vrouw belde op en schold hem via de telefoon uit omdat hij met andere actrices naar bed was geweest. Ze schreeuwde zo luid, dat ik haar kon horen en onmiddellijk ervandoor ging. Ik was zo naïef - dat er iets anders had kunnen gebeuren behalve praten over werk, was nooit bij me opgekomen."

Wilson weet hoe ze voor zichzelf moet zorgen. Ze meldt opgegroeid te zijn in omgevingen waar vrouwen goed behandeld worden, waaronder een school voor meisjes. Met zelfverdediging is ze ook niet onbekend. "Aan beide incidenten kon ik ontsnappen. Ik realiseer me dat niet iedereen zoveel geluk heeft. Horen hoe veelvoorkomend seksuele intimidatie en aanranding is, is zo bedroevend. Ik weet dat mijn verhalen niet zo afschuwelijk zijn als die van andere vrouwen en mannen, maar als je ooit zoiets hebt meegemaakt dan leef ik met je mee."

Middels haar berichten tracht de actrice uit te leggen dat ze niet met zich laat sollen als ze ooit weer zoiets afschuwelijks meemaakt of ziet. "Ik weet, terwijl we voorwaarts gaan, dat als ik opnieuw getuige wordt van zulk soort gedrag - of het nou mij overkomt of iemand anders die ik ken - dan zal ik niet meer beleefd zijn. Interpreteer dat maar zoals je wil."

NieuwsFilm

meest populair