Sam Mendes stapt op bij Disney-film 'Pinocchio'

Sam Mendes stapt op bij Disney-film 'Pinocchio'

Dan toch maar Bond 25?

Regisseur Sam Mendes zal Disney's live-action versie van Pinocchio toch niet regisseren. Dat meldt Tracking Board. Oorspronkelijk besloot de regisseur op te stappen bij de live-action film James and the Giant Peach, zodat hij Pinocchio kon maken.

Of dit vertrek betekent dat Mendes dan toch Bond 25 maakt is niet zeker, maar daar wordt wel al over gesproken. Natuurlijk is dat niet meer dan een gerucht en is de reden achter het vertrek onzeker. De Walt Disney-film draait om een houten pop die ervan droomt een echt jongetje te worden. Tegelijk wordt er gekeken naar de relatie tussen vader en zoon, de implicaties van liegen en het vertellen van verhalen en leven in een fantasiewereld.

Mendes won een Oscar voor American Beauty en maakte meest recentelijk nog James Bond-films Skyfall en Spectre. De volgende Bond-film heeft nog altijd geen regisseur, maar Yann Demange schijnt frontrunner te zijn, dus niet Mendes.

Disney bracht in 1940 de animatiefilm Pinocchio uit, en baseerde zich toen op het boek The Adventures of Pinocchio van Carlo Collodi (1883).



NieuwsFilm

meest populair