Algemeen

'Halloween'-vervolg speelt zich af in andere realiteit

En negeert inderdaad alle andere films, op één na.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 12:07 in Algemeen
Scenarioschrijver Danny McBride heeft bevestigd dat de geplande reboot van Halloween inderdaad alle voorgaande films gaat negeren. Het wordt in plaats daarvan een direct vervolg op John Carpenters klassieker uit 1978.

De nieuwe film zet het verhaal van Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) voort. Zij besluit in de film de strijd met Michael Myers wederom aan te binden. Om dat goed te laten werken, worden de voorgaande films genegeerd en doet men alsof Halloween anders eindigde.

"We negeren alle films na de eerste," begon McBride. "Hij pikt het verhaal na de eerste op, maar speelt zich af in een andere realiteit. Het is alsof de eerste Halloween op een iets andere manier eindigde."

Dat bevestigt eerdere opmerkingen van Carpenter, die al eens vertelde dat de nieuwe film van David Gordon Green enkel zijn eigen productie zal erkennen. Maar dat er nu van een andere realiteit uitgegaan wordt, waarbij Halloween dus een iets ander einde krijgt, is nieuwe informatie. Volgens McBride is het vooral nodig om een goede film te maken, en fans van de franchise niet teleur te stellen.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Snap hierzo geen ene reet van. Waarom zou je dit doen. Waarom niet gewoon een hele nieuwe film maken inplaats van deze onzin

GreenHornet

Avatar

jammer dat ze 2 ook negeren

Shifty777

Avatar

Jammer dat ze daarbij ook de fans links laten liggen die zich wel investeerden in de vervolgen. Halloween H2O was destijds ook weer een positieve uitschieter die niet inging op de vorige films, maar het werd niet geheel genegeerd. Ook al wordt er geen woord gerept over Jamie Lloyd uit deel 4, wordt wel de theorie gebruikt dat Laurie haar dood d.m.v. een auto-ongeluk om het leven zou zijn gekomen uit diezelfde film, maar blijkt dit in scène te zijn gezet. De rest wat je gezien hebt kan gebeurt zijn, maar men doet er niks mee. Doe dan zulke continuïteit, laat je voor iedereen de ruimte open.

Frietgezicht

Avatar

^ Einde Halloween 4 negeerde ze zelf al in deel 5.


Maar dit is wel apart,alles negeren en van deel 1 wat handig is.
Benieuwd wat er anders moet.
Het is niet dat Michael dood was ofzo.

Decepticon

Avatar

Als ze toch alles negeren, zou het leuk zijn als Daniëlle Harris ook weer een rol krijgt.

Frietgezicht

Avatar

^ Weer? Ze kroop al bloedend en naakt rond in de Zombie remakes. Zou een beetje een gimmick worden als ze een 3e personage gaat spelen.
Een korte cameo zou ik wel leuk vinden.

nieuwslaatste nieuws

meest populair